Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei arbitri din Superligă, OUT de la ”centru”. Kyros Vassaras nu are de ales | EXCLUSIV

Trei arbitri din Superligă, OUT de la ”centru”. Kyros Vassaras nu are de ales | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Două zile foarte importante pentru arbitrii români din Superligă. Aceştia au fost supuşi unori noi seturi de teste, de data aceasta sub supravegherea unui specialist de la UEFA.

Belgianul Werner Helsen, recunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi specialişti în implementarea programelor de pregătire fizică şi mentală, a venit în România pentru a-i pune la treabă pe arbitrii români.

Trei arbitri au picat în prima zi!

După doar prima zi, trei arbitri din Superligă au picat testele şi nu vor mai fi delegaţi la ”centru” pentru următoarele 30 de zile: Horia Mladinovici, Adrian Cojocaru şi Bogdan Dumitrache.

Aceştia mai pot repeta testul doar peste o lună, timp în care vor trebuie să se pregătească mai bine ca niciodată. Cel mai probabil, în continuare, cei trei arbitri vor fi plasaţi de şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, în camera VAR la meciurile din Superligă.

De la teste au lipsit arbitrii Marcel Bârsan, Sebastian Gheorghe şi George Neacşu, care au arbitrat partida dintre Suedia şi Albania (1-0), dar şi Ovidiu Haţegan, Mircea Grigoriu, Radu Ghinguleac, Florin Chivulete, Cătălin Popa şi Sebastian Colţescu, care vor fi prezenţi, astăzi, la Ungaria - Kosovo.

  • Miercuri, 27 martie, arbitrii vor fi supuşi din nou testelor fizice, dar de data aceasta va fi implicat şi un ecran VAR pentru luarea deciziilor.

Cătălin Popa a lipsit

Interesant este faptul că de la teste a lipsit Cătălin Popa, arbitrul care a picat de la testele fizice din vară lui 2023. Apoi, în iarnă, centralului i s-a găsit un surplus de şapte kilograme, iar Kyros Vassaras i-a transmis să slăbească de urgenţă

Faptul că a mers în brigada lui Ovidiu Haţegan, la partida Ungaria - Kosovo, tot în camera VAR, pare doar să prelungească aşteptarea. S-a pregătit cât să ia problele sportive de această dată?

Iată cum a decurs dialogul dintre Dan Udrea, Basarab Panduru şi Bogdan Cosmescu, din studioul Orange Sport:

  • Dan Udrea: ”De când a început anul, nu l-am văzut deloc la centru pe Cătălin Popa. Doar în camera VAR. Informaţiile mele sunt că, atunci când s-au dat testele, s-a prezentat cu şapte kilograme peste greutate optimă”.
  • Bogdan Cosmescu: ”Reţine apă, mă”.
  • Dan Udrea: ”Din ce ştiu eu, Vassaras i-a transmis: `Stai în camera VAR până ajungi în greutate`”.
  • Basarab Panduru: ”De când se întâmplă asta?”.
  • Dan Udrea: ”De când a început anul 2024. De patru etape”.
  • Basarab Panduru: ”Şi nu ai reuşit să scapi de kilograme până acum?”.
  • Bogdan Cosmescu: ”Nu e simplu să scapi de şapte kilograme într-o lună”.
  • Dan Udrea: ”Etapa asta, Cătălin Popa a fost la două meciuri în camera VAR”.
  • Bogdan Cosmescu: ”Asta ne-ar mai trebui, să-i vedem alergând şi cu burţile pe afară. E absolut ok. Bravo lui Vassaras”.

Afla mai multe despre: cojocarudumitrachemladinovicivassaras 

viewscnt
Articole similare