Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei jucători din NBA vin în România! Croaţii nu vor să mai lase loc de surprize în preliminariile CM 2019

Trei jucători din NBA vin în România! Croaţii nu vor să mai lase loc de surprize în preliminariile CM 2019

Baschet

Comentarii

Ultima adversară a naţionalei de baschet masculin a României, Croaţia, în primul tur al preliminariilor europene ale CM 2019, a apelat la trei jucători din NBA – Ivica Zubac, Bogdan Bogdanovici şi Dario Sarici -, pentru confruntarea de duminică, din BT Arena, de la Cluj-Napoca. Ambele echipe au 7 puncte şi luptă pentru ultimul loc calificant în turul 2.

Croaţia a atacat ultimele două partide din grupa D a primului tur din preliminariile europene şi cu jucători din NBA, având în vedere că ocupă ultimul loc (7 puncte). Primele două clasate, Italia şi Olanda (9 şi 7 puncte), sunt deja calificate în turul 2, iar partida de duminică, de la BT Arena din Cluj-Napoca (ora 19.00), între România şi Croaţia va stabili a treia echipă care va merge mai departe. Şi România are 7 puncte şi un avantaj fragil în faţa Croaţiei, adică victoria din tur (58-56), însă lotul tricolor este măcit de accidentări şi mult întinerit.

La rândul său, Croaţia a bifat succesul în Italia în penultimul meci (78-72) şi nu concepe să nu fie prezentă mai departe în parcursul pentru Cupa Mondială.

România resimte eşecul de joi din Olanda (55-72) şi îşi doreşte în primul rând un joc bun în faţa formaţiei croate, în care se va regăsi şi Zeliko Sakici, de la U BT Cluj.

Duminică seară este programată şi cealaltă partidă din grupă, între Olanda şi Italia, dar rezultatul nu mai contează, ambele fiind calificate în turul 2.

În primele patru partide din grupă, tricolorii antrenaţi de Zare Markovski au obţinut rezultatele: 70-75 şi 75-101 cu Italia, 75-68 cu Olanda şi 58-56 cu Croaţia.

România joacă pentru prima dată în istoria sa în preliminarii mondiale la nivel de seniori.

Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se vor califica în faza a doua a preliminariilor, care programează partide începând cu septembrie 2018. Din faza a doua, primele trei clasate în fiecare grupă obţin calificarea la Cupa Mondială, care se va derula cu 32 de echipe.

Cupa Mondială din 2019 va avea loc în China.

Afla mai multe despre: croatiaromaniabaschet 

viewscnt
Articole similare