Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tricolorii au clacat în meciul pentru sferturile de finală! România, înfrângere cu Grecia la Campionatul Mondial U20, de la Otopeni

Tricolorii au clacat în meciul pentru sferturile de finală! România, înfrângere cu Grecia la Campionatul Mondial U20, de la Otopeni

Sporturi

Comentarii

Naţionala de polo U20 a României a fost învinsă, miercuri, de reprezentativa Greciei, triplă campioană mondială, şi ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Otopeni. Tricolorii vor juca pentru locurile 9-12.

România a pierdut cu Grecia cu scorul de 8-15, pe reprize 2-4, 3-3, 1-4, 2-4.

În grupa E, tricolorii au dispus de Noua Zeelandă cu 15-6, iar în faţa Peru s-au impus cu 32-5. În meciul de baraj cu Australia au câştigat cu 11-5, obţinând astfel calificarea în optimi.

Tot miercuri, în celelalte meciuri din optimi s-au înregistrat rezultatele: Croaţia – Japonia 21-12, Italia – Ţările de Jos 10-9 şi SUA – Australia 11-8.

Joi, în sferturi, se vor duela Spania – Grecia, Ungaria – Italia, Muntenegru – SUA şi Serbia – Croaţia.

Tricolorii vor juca pentru clasarea finală pe locurile 9-12, vineri şi sâmbătă.

La CM under 20 de la Otopeni, competiţie majoră organizată în premieră la noi în ţară, între 10-17 iunie, cele 19 echipe participante au fost împărţite în două divizii valorice. În prima au jucat echipele de pe locurile 1-8 la ediţia din 2021, iar în a doua echipele calificate la ediţia din 2023, între care şi România.

Astfel, componenţa grupelor a fost: A – Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru; B – Grecia, Serbia, SUA, Ungaria (Divizia 1), respectiv C – Germania, Africa de Sud, Japonia; D – Brazilia şi Olanda (au jucat două partide împreună, după retragerea Kazakhstan); E – Noua Zeelandă, România, Peru; F – Argentina, Australia, Iran.

Primele două clasate din grupele A şi B, adică Spania, Muntenegru, Ungaria şi Serbia, s-au calificat direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-4 au jucat cu echipele angrenate în meciurile de baraj, între câştigătoarele grupelor C-D şi E-F, din divizia secundă, pentru ajungerea în sferturi.

La ediţia CM U20 din 2021, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Serbia, Italia şi Muntenegru.

Afla mai multe despre: polopolo romania 

viewscnt
Articole similare