You are here:

Tricolorii lui Iordănescu, inspiraţie pentru sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice! "Obiectivul nostru intern e o medalie"

Tricolorii lui Iordănescu, inspiraţie pentru sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice! "Obiectivul nostru intern e o medalie"

Sporturi

Comentarii

Calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris, judoka Alex Creţ a rămas impresionat de echipa naţională de fotbal şi de fanii “tricolorilor”. Sportivul de 22 de ani nu a ratat nicio partidă de la turneul final din Germania.

La 22 de ani, Alex Creţ este singurul judoka român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a primit vestea calificării în timp ce se afla la un stagiu de pregătire în Croaţia.

„Prin această calificare, în primul rând mi-am demnostrat mine  că pot, mi-am dorit dintotdeauna să ajung la Jocurile Olimpice şi e o mândrie pentru mine că voi fi acolo”, a spus Alex Creţ, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme, pentru Sportsnet.ro

Pe lângă judo, Alex este pasionat şi de fotbal. El nu a ratat niciun meci de la Euro.

 „Am rămas plăcut surprins şi îi felicit pe băieţi, o ţară întreagă a fost mândră de ei de ei. A fost foarte frumos sentimentul să ştim că echipa noastră este printre cele mai bune din Europa”, mai spune Alex Creţ. 

Tânărul sportiv are şi o dorinţă!

„A fost impresionant să văd câţi suporteri a strâns naţionala, mi-aş dori să fie şi la judo la fel. A fost foarte frumos”, a adăugat el. 

Antrenorul l-a pregătit şi pe tatăl lui Alex

Emil Morar, cel care îl pregăteşte pe sportiv atât la echipa de club, CSM Oradea, cât şi la lotul national de seniori, spune că obiectivul României la Paris este deja trasat.

„Obiectivul nostru intern e o medalie. Alex este fericit, bucuros că a reuşit această calificare şi îl văd foarte motivat, foarte hotărât, încrezător în şansa lui. La fel sunt şi eu foarte încrezător de a obţine un rezultat cât mai bun”, a declarat Emil Morar, antrenorul lui Alex Creţ.

Cel care îl antrenează pe Alex l-a pregătit şi pe tatăl lui. De la părintele său a moştenit tânărul pasiunea pentru judo.

“El m-a dus la 10 ani mai întâi la un antrenament să văd dacă îmi place, după am zis să rămân. Eu îl vedeam pe tata ca pe un idol, la fel îl văd şi acum şi mi-am dorit mult să ajung ca el, să am şi eu medalii şi să fiu un sportiv adevărat”, spune Alex Creţ, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, la categoria de 90 de kilograme.

 Alex s-a apucat de judo în 2012, chiar în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

„Am urmărit competiţia. Aveam şi un orădean acolo pe Dan Fâşie care era antrenat de antrenorul meu de acum Emil Morar şi am zis că vreau să ajung şi eu într-o zi la Jocurile Olimpice”, a recunoscut Alex Creţ. 

E medaliat cu bronz la Europeanul de la Zagreb

Alex Creţ şi-a trecut anul acesta în palmares o medalia foarte importantă, bronzul european la Campionatul European de seniori de la Zagreb. „Ziua în care am câştigat medalia europeană la seniori cred că a fost una dintre cele mai fericite din viaţa mea. Două zile după ce am câştigat-o încă nu ştiam ce mi se întâmplă. M-am bucurat foarte tare”, mai spune Alex Creţ. 

Primele persoane pe care sportivul le sună după ce câştigă o medalie sunt părinţii şi prietena lui.

„Mama nu a văzut niciun meci de-al meu, nu poate în schimb tata e foarte fericit. La fel şi prietena mea, care înţelege foarte bine fenomenul pentru că şi ea a practicat judo-ul de performanţă”, a încheiat sportivul. 

Afla mai multe despre: judoka alex creţjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare