Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Tricolorii” promit să obţină calificarea la EURO 2024: ”Ştim să luptăm! Suntem pregătiţi”

”Tricolorii” promit să obţină calificarea la EURO 2024: ”Ştim să luptăm! Suntem pregătiţi”

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României va înfrunta formaţia similară a Israelului, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria), într-o partidă care îi poate aduce calificarea la EURO 2024.

Israel - Elveţia va fi transmis în format LIVE TEXT pe site-ul orangesport.ro.

Radu Drăguşin: ”Suntem foarte încrezători. Trebuie să ne calificăm”

Cel mai bine cotat jucător al momentului, Radu Drăguşin, consideră că echipa naţională a României este gata să obţină biletele pentru Germania - EURO 2024 - după meciul din Ungaria cu Israel.

  • România are nevoie de o victorie sau un egal pentru a merge la turneul final. În caz contrar, va trebui să bată Elveţia pentru a fi sigură de calificare, marţi, 21 noiembrie.

Pentru mine, care sunt foarte tânăr, ar fi un lucru incredibil. Şi pentru mine, şi pentru toată România, să ne calficăm la EURO. Pentru asta jucăm fotbal, pentru a aduce fericire, aşa că fiecare în interior are fericirile lor şi momentele lui de împlinire.

Cu siguranţă faptul că nu pierdem şi nu primim goluri - avem cea mai bună defensivă din grupă - acest lucru ne dă încredere. Da, de ce nu? Această calificare să fie începutul unei generaţii care să aibă din nou rezultate şi să ducă România pe cele mai mari scene ale Europei.

România trebuie să facă un meci care să o califice. Suntem foarte încrezători. Ne-am pregătit foarte bine, ştim ce vrem, iar acest lucru se vede şi la echipă. Ştim exact ce trebuie să facem mâine.

Vorbeşti despre presiune...Bineînţeles că este presiune când o ţară întreagă se va uita, mâine, la tine şi poţi să te califici la EURO. Noi suntem obişnuiţi cu această presiune. Am jucat cu ea, iar diferenţa va fi făcută în favoarea celor care vor sti să o gestioneze mai bine. Să o folosească mai bine.

Multă lume ne-a scris, multă lume îşi doreşte această calificare. Mesajul nostru pentru români este acela să fie siguri că tot ce am făcut până acum, am făcut-o cu un anumit scop: calificarea. Noi vom da totul, vom lăsa totul mâine pe teren, iar, sper ca la sfârşitul meciului să fie fericită, toată lumea să fie mândră că suntem români.

(n.r. - Ce reprezintă pentru el faptul că e cel mai bine cotat jucător român) Pentru mine nu reprezintă o motivaţie acest lucru. Munca pe care o depun este de a deveni mai bun şi de evolua mai bine de la antrenament la antrenament, de la meci la meci.

Fac asta pentru că îmi place, iar tot ce se creează în jurul meu, diverse cote sau alte lucruri, nu sunt importante pentru mine”, a declarat Radu Drăguşin, vineri, la conferinţa de presă.


Ianis Hagi: ”România, suntem pregătiţi”

De asemenea, Ianis Hagi a afirmat că ”tricolorii” sunt pregătiţi să facă un meci bun, care să aducă o calificare mult aşteptată. Ultima dată când România a fost la un turneu final se întâmpla în urmă cu şapte la ani, la EURO 2016.

În acelaşi timp, mijlocaşul celor de la Deportivo Alaves a afirmat că jucătorii României ştiu să lupte în teren, dacă situaţia o va cere, în duelul cu Israelul.

Clar sunt emoţii, când ştii că poţi scrie istorie pentru ţara ta. Cred că stai şi te gândeşti la toată munca depusă de-a lungul carierei tale. Încerci să ajungi în momente de acest gen, să-ţi îndeplineşti obiectivele pe care le ai de mic, dar şi responsabilitate pe care o ai când joci în echipa naţională.

Responsabilitatea în faţa suporterilor, ţării, familiei, pentru că îi reprezinţi, iar emoţiile sunt mari. Cred că suntem într-un moment de echilibru, dar ştim că mai este un hop şi suntem aici să ne facem treaba.

Este un test, dar este un test în fiecare zi la echipa naţională. Dacă eşti aici, trebuie să treci teste zilnice. Apoi săptămânale, când vin meciurile. Eu cred că generaţia asta a mai avut anumite teste, pe care le-a trecut. Stanciu şi Alibec au mai fost la EURO.

Suntem o generaţie tânără, dar cred eu, cu o experienţă destul de mare la nivel internaţional. Vorbim la nivel de club, dar şi la echipa naţională. Dar, cum am zis, suntem destul de echilibraţi, cum am simţit săptămâna asta, şi suntem pregătiţi pentru mâine.

Cred că am ajuns într-o situaţia în care suntem la mâna noastră şi asta ne-am dorit. Pentru noi, de la început, ştiam că trebuie să ne punem într-o situaţie cât mai rapidă, ca să ne calificăm. Sper să ne calificăm mâine seară şi să fim toţi fericiţi.

(n.r. - De ce au nevoie jucătorii pentru a se califica) Curaj şi încredere, şi să continuăm ce am făcut până acum. Cred că cel mai important este să avem încredere şi curaj. Mesaj pentru suporteri: România, suntem pregătiţi!

Cred că suntem pregătiţi pentru orice. Ne-am adaptat la orice situaţie în această campanie şi ştim să şi luptăm, dacă trebuie să luptăm”, a afirmat şi Ianis Hagi.

Afla mai multe despre: ianis hagiradu dragusinisrael - romania 

viewscnt
Articole similare