You are here:

Tricolorii se pregătesc să cucerească Austria! O româncă, cea mai titrată din concurs: "Aşteptările sunt mari având în vedere palmaresul"

Tricolorii se pregătesc să cucerească Austria! O româncă, cea mai titrată din concurs: "Aşteptările sunt mari având în vedere palmaresul"

Sporturi

Comentarii

Componenţii echipelor naţionale au planuri şi ambiţii mari pentru ultima mare competiţie continentală din 2024! Eliza Samara merge la Europeanul de la Linz din postura de cea mai medaliată sportivă a acestei concurs, cu 5 medalii de aur, 3 de argint şi 6 de bronz, iar Bernadette Szocs e favorita numărul 1 a turneului!

Senioarele şi seniorii din echipele naţionale de tenis de masă se pregătesc de cea mai tare competiţie din acest final de an, Campionatul European Individual, care va avea loc între 15-20 octombrie, la Linz, în Austria.

Eliza Samara, cea mai medaliată sportivă care va lua startul acestei ediţii şi-a stabilit obiectivele!

„Aşteptările sunt mari având în vedere palmaresul pe care îl am, dar nu vreau să îmi pun presiune. Dacă joc liniştită şi calmă, eu zic că vine şi medalia. Ca şi obiectiv al meu pot să spun că îmi doresc o medalie”, a declarat Elisabeta Samara, componentă a echipei naţionale de tenis de masă, pentru Sportsnet.ro. 

 La anul, Eliza Samara împlineşte 20 de ani de când vine la naţională!

„E un privilegiu, mă simt mereu onorată, iar când auzi imnul pe podium simţi că ai dat tot şi ai făcut tot să câştigi. E un sentiment aparte, te încearcă multe emoţii, multe gânduri şi sper să mai apuc asta”, a mai spus ea. 

Eliza şi-a amintit şi de primul ei campionat european la care a participat!

„În 2005 la Aarhus, pe echipe, am fost ca şi rezervă. Mişu Şteff juca, iar eu eram după ea să o ajut cu ce pot , că moral, că să îi aduc o apă sau să o ajut cu orice, numai ca să fie bine la echipă”, a adăugat Elisabeta Samara.

La rândul ei, favorita numărul 1 a Europeanului de la Linz şi campioană europeană la dublu la ediţia trecută, Bernadette Szocs nu vrea să mai vorbească despre medalii! Ştie doar ce are de făcut!

„Sunt bucuroasă, fericită şi mândră că sunt numărul1 în Europa. Dar când eşti liderul Europei trebuie să ai mare grijă şi e frumos şi să demonstrezi că acolo îţi e locul”, a spus Bernadette Szocs, componentă a echipei naţionale de tenis de masă.

Pe lângă veteranul Ovidiu Ionescu, seniorii au la Linz şi reprezentanţi ai noii generaţii! Edi Ionescu şi Andrei Istrate sunt 2 dintre ei.

 „Îmi doresc foarte mult o medalie la dublu sau dublu mixt şi dacă se poate şi la simplu. La simplu, dacă nu reuşesc medalii, îmi doresc să ajung în primii 8 să îmi apăr performanţa de la Jocurile Europene”, a declarat Eduard Ionescu, component al echipei naţionale de tenis de masă.

Pentru Andrei Istrate, Europeanul Individual de la Linz este primul la care va participa.

„Îmi doresc să joc cât mai bine şi să arat o stabilitate a jocului meu pentru a putea pregăti următorii ani medaliile europene”, a recunoscut Andrei Istrate, component al echipei naţionale de tenis de masă.

 

Afla mai multe despre: romania tenis de masatenis de masa campionatul european 

viewscnt
Articole similare