Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tricolorul care putea evolua şi pentru Italia a ajuns la naţionala României: "E multă lume acolo care mă cunoaşte. Să vadă ce au pierdut"

Tricolorul care putea evolua şi pentru Italia a ajuns la naţionala României: "E multă lume acolo care mă cunoaşte. Să vadă ce au pierdut"
Comentarii

Portarul Anthony Petre (19 ani), jucător la Bologna, aşteaptă meciul amical cu Italia, de pe 15 noiembrie. Născut în Vicenza, fotbalistul simte că are ceva de demonstrat în faţa italienilor.

Născut în Italia din părinţi români, Anthony Petre a ajuns în premieră la naţionala U20 antrenată de Bogdan Lobonţ. 

„Îmi doream foarte mult, vorbeau mereu cu mama şi unchii mei. Mereu am vrut că fiu convocat la naţională. Este un vis şi sunt fericit că am reuşit să-i fac mândri pe cei care ţin la mine. 

E foarte important, România reprezintă familia mea, toată lumea care crede în mine. Sper că o să fiu convocat în continuare să fac carieră cu steagul României şi să merg din ce în ce mai bine”, a declarat Anthony Petre pentru FRF. 

"Meciul o să fie foarte special pentru mine. Sincer, îmi doream să joc contra Italiei. Sunt fericit. E multă lume acolo care mă cunoaşte, sper să vină să mă vadă dacă joc, să fac o figură frumoasă. Să vadă ce au pierdut.

Părinţii mei s-au născut în Târgovişte, s-au mutat acum 19 ani în Vicenza, au o firmă de construcţii. La Vicenza m-am născut eu. Sunt foarte legat de oraş, acolo mi-am petrecut tinereţea”, a adăugat portarul care ar fi putut evolua şi pentru Italia. 

„Ca să fiu portar am fost obligat, pentru că în teren eram «varză» şi m-au lăsat în poartă. Am început fotbalul la o echipă de cartier şi puţin cu puţin am ajuns mereu mai departe. Am ajuns la Cittadella în Serie B. Apoi am ajuns la Bologna, unde a reuşit să mă afirm şi să cresc individual”.

România Under 20 are programate două meciuri de pregătire, cu Polonia, la Voluntari, şi cu Italia, în deplasare.

  • 11 noiembrie: ROMÂNIA U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – ROMÂNIA U20

Pentru această acţiune, selecţionerul Bogdan Lobonţ a apelat la cinci jucători care evoluează în afara României: Eduard Duţu (Montevarchi/Italia), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia), Antony Petre (Bologna/Italia), Cosmin Oprean (Cittadella/Italia).

 

Afla mai multe despre: anthony petre 

viewscnt
Articole similare