Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tudor Băluţă, perla din curtea "Regelui"! A devenit cel mai bine vândut fotbalist din istoria Viitorului, peste "Mbappe" Coman

Tudor Băluţă, perla din curtea "Regelui"! A devenit cel mai bine vândut fotbalist din istoria Viitorului, peste "Mbappe" Coman

Farul Constanța

Comentarii

Tudor Băluţă a semnat ieri pe trei şi jumătate cu Brighton, dar clubul din Anglia a decis să-l împrumute până în vară la formaţia constănţeană. Niciuna dintre părţi nu a comunicat oficial suma de transfer, dar surse din cadrul echipei patronate de Hagi spun că ar fi vorba de 3 milioane de euro.

"Suntem încântaţi să îl primim pe Tudor la club. Este încă un jucător pe care îl considerăm de viitor. Este un fotbalist versatil, care poate evolua atât ca mijlocaş central cât şi ca fundaş şi este experimentat în primul eşalon al ţării sale", a declarat David Weir, oficial al clubului Brighton.

Cum nu e mercato de vară sau de iarnă în care Hagi să vândă, odată cu mutarea lui Băluţă în Anglia, Viitorul dă o lovitură serioasă pe piaţa transferurilor. Tudor devine jucătorul numărul 1 al Academiei în ceea ce priveşte sumele încasate din vânzarea fotbaliştilor. Peste Florinel Coman (2.650.000 euro) cumpărat de FCSB sau Cristi Manea, ajuns la Apollon Limassol contra 2.500.000 de euro.

În topul celor mai bine vânduţi jucători de către Hagi mai intră Răzvan Marin (2,3 milioane de euro) la Standar Liege, Ianis Hagi, Dragoş Nedelcu şi Florin Tănase, fiecare vânduţi cu câte două milioane de euro la Fiorentina, respectiv FCSB.

În vârstă de 19 ani, Tudor Băluţă a fost, conform InStat, cel mai bun mijlocaş defensiv U21 din Liga 1 în 2018, iar în acest sezon a marcat două goluri pentru Viitorul.

Afla mai multe despre: tudor balutatransferuriviitorulgica hagi 

viewscnt
Articole similare