Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U BT Cluj, înfrângere pe teren propriu cu Unicaja Malaga în Basketball Champions League

U BT Cluj, înfrângere pe teren propriu cu Unicaja Malaga în Basketball Champions League

Baschet

Comentarii

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost învinsă marţi, pe teren propriu, de formaţia Unicaja Malaga, scor 86-71 (41-42), în grupa K, faza Top 16 a competiţiei.

Peste 4.000 de fani au asistat, marţi seară, la partida cu Unicaja Malaga, învinsă şi în meciul retur din grupa K. Au fost puse în vânzare şi 10 locuri premium la nivelul terenului, de câte 500 de lei tichetul, iar întreaga sumă obţinută din vânzare va fi donată de U BT Cluj către PATRIR (Peace Action Training and Research Institute of Romania), organizaţie care oferă suport umanitar pentru refugiaţii ucraineni de pe teritoriul României.

În urma rezultatului, U BT Cluj adună 5 puncte în clasament şi este la egalitate pe primele două locuri cu Unicaja Malaga. Ultimele două meciuri din grupă sunt Filou Oostende - Unicaja (16 martie) şi Filou Oostende - U BT Cluj (22 martie). Înaintea acestora, Filou are 2 puncte în clasament.

Din grupa K s-a retras formaţia BC Prometey, din Ucraina, cu 5 puncte în clasament la momentul deciziei, luată din cauza conflictului armat din ţara natală. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL.

În primul meci din grupă, U BT Cluj s-a impus în deplasare cu Unicaja Malaga, cu 79-73, în al doilea a dispus pe teren propriu de Filou Oostende, cu 86-75, după care a trecut de BC Prometey, cu 92-81, ultimul rezultat fiind anulat.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6 şi 8 mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor.

Afla mai multe despre: u bt cluj 

viewscnt
Articole similare