Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani

U BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani

Baschet

Comentarii

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania, a ratat marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, calificarea în semifinalele Basketball Champions League (BCL), după ce a fost învinsă de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, în meciul decisiv din sferturile de finală ale competiţiei.

U BT Cluj a pierdut, după un joc în care a fost depăşită de presiunea obiectivului şi a fost dominată la multe capitole, cu scorul de 73-78 (23-37), principalii marcatori ai partidei fiind Hogue 15, Richard 15, Bircevic 12, pentru gazde, respectiv Hulls 18, pentru MHP.

 
Meciul nu a fost lipsit de proteste din partea băncii campioanei României, care a reclamat în mai multe rânduri maniera de arbitraj diferită pentru echipa sa faţă de cea adversă, iar în minutul 38 antrenorul Mihai Silvăşan a fost eliminat de pe banca tehnică.
 
La partida de marţi seară din BT Arena au asistat, din nou, 10.000 de fani, care au creat o atmosferă senzaţională timp de două ore, indiferent de evoluţia scorului şi şi-au aplaudat copios favoriţii la final, în pofida rezultatului. Şi la prima dispută dintre cele două echipe, BT Arena a fost la capacitate maximă, atunci doborându-se pentru prima dată recordul de capacitate al arenei.
 
Campioana României a câştigat prima dispută a seriei de trei partide, cu 76-73, după care formaţia germană s-a impus pe terenul propriu, cu 92-75. Cu 2-1 la general, MHP Riesen Ludwigsburg se califică la Turneul Final Four de la Bilbao, care va avea loc între 6-8 mai.
 
În 6 mai, se vor duela în semifinale MHP Riesen Ludwigsburg - Baxi Manesa şi Hapoel Holon - Lenovo Tenerife, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu.
 
U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.
 
”Nimeni nu credea că vom trece de turneul preliminar, aveam obiectiv să ne calificăm în prima fază a grupelor”, a spus de mai multe ori de-a lungul campaniei din BCL, antrenorul campioanei, Mihai Silvăşan.
 
El nu va avea prea mult timp pentru a-şi reveni după ratarea calificarea în F4 al BCL, pentru că miercuri va fi pe banca echipei Nord, la All Star Game de la Oradea, unde vor şi cinci din jucătorii săi - Patrick Richard, Karel Guzman, Elijah Stewart, Luca Colceag şi Dustin Hogue.
 

Afla mai multe despre: u bt 

viewscnt
Articole similare