Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"U" Craiova se luptă cu un club din Belgia pentru un fotbalist de naţională. Oltenii ar bifa un nou record în materie de transferuri

"U" Craiova se luptă cu un club din Belgia pentru un fotbalist de naţională. Oltenii ar bifa un nou record în materie de transferurigalerie foto

Fotbal

Comentarii

Presa din Bulgaria anunţă că internaţionalul Kristian Malinov (26 de ani), legitimat la ŢSKA Sofia, este disputat de mai multe cluburi din Belgia, Germania şi România.

Potrivit sportlive.bg, formaţia de primă ligă belgiană Mechelen ar fi în pole-position pentru achiziţionarea fotbalistului bulgar, Kristian Malinov, mijlocaş cu 13 meciuri în naţionala de seniori a Bulgariei.

În acelaşi timp, Universitatea Craiova şi alte cluburi din Germania ar fi cu ochii pe fotbalistul de peste Dunăre şi ar fi interesate de un transfer. Cotat pe Transfermarkt.de la 1,6 milioane de euro, Malinov mai are contract cu ŢSKA Sofia până în vara anului 2022. În acest sezon, Malinov a jucat 26 de meciuri pentru ŢSKA Sofia şi a marcat 3 goluri, oferind alte 3 pase de gol.

Potrivit aceloraşi surse, Craiova ar fi dispusă să ofere o sumă care să se apropie de ceea ce indică site-ul de specialitate, ceea ce ar putea reprezenta un nou record în istoria clubului oltean. Doar patru jucători au costat-o mai mult de 500.000 de euro: 

  • 1. Andrei Ivan - 1,5 milioane de euro de la Krasnodar.
  • 2. Alexandru Cicâldău - 1 milion de euro de la Viitorul Constanţa.
  • 3. Alexandru Mitriţă  - 750.000 de euro de la Pescara
  • 4. Alexandru Mateiu - 500.000 de euro de la Braşov.

Antrenorul celor de la TSKA Sofia, Marko Mihajlevic, a recunoscut faptul că Malinov are mai multe oferte, însă acesta a declarat că fotbalistul rămâne concentrat pe ultimele partide din campionat, acolo unde TSKA are de apărat poziţia secundă, apoi va lua o decizie.

"U" Craiova se luptă cu un club din Belgia pentru Malinov. Oltenii ar bifa un nou record în materie de transferuri

Cu siguranţă, fotbalul din Belgia pare mai atractiv, însă Craiova va fi evolua în sezonul viitor al cupelor europene, iar Mechelen nu. În plus, Craiova este mult mai aproape de ţara natală, un alt aspect care poate da peste cap toate calculele anunţate în presa internaţională.

Krystian Malinov a fost crescut la academia celor de la Litex Loveci, însă debutul la seniori avea să-l facă pentru Dobrudzha Dobrich, în liga secundă, acolo unde a evoluat sub formă de împrumut. A evoluat şi pentru prima echipă de la Loveci, înainte să semneze cu ŢSKA Sofia, în vara anului 2016. De atunci, mijlocaşul la închidere a adunat 113 meciuri, 6 goluri şi 8 pase de gol pentru fosta campioană a Bulgariei.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare