Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ucraina cere ca Rusia să nu fie lăsată să participe la tragerea la sorţi pentru Euro-2024. Federaţia ucraineană vrea şi ca ruşii să nu joace meciuri amicale

Ucraina cere ca Rusia să nu fie lăsată să participe la tragerea la sorţi pentru Euro-2024. Federaţia ucraineană vrea şi ca ruşii să nu joace meciuri amicale
Comentarii

Federaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că face demersuri pentru ca Rusia să nu dispute niciun meci amical şi să nu fie lăsată să participe la tragerea la sorţi pentru Campionatul European din 2024.

Ca urmare a ofensivei militare a ruşilor în Ucraina, FIFA şi UEFA au decis că echipele din Rusia, naţionale şi de club, sunt suspendate din competiţiile internaţionale în sezonul 2022/2023.  

“Decizia UEFA se aplică doar pentru competiţiile oficiale. Drept urmare, le permite oficialilor din fotbalul rus să negocieze eventuale meciuri amicale. Însă federaţia ucraineană reacţionează imediat după astfel de tentative.

Da, recent am trimis scrisori la FIFA şi UEFA pentru a solicita anularea meciului dintre Rusia şi Bosnia-Herţegovina, programat la 19 noiembrie. Am făcut un apel şi la federaţia din Bosnia, cerându-i să se solidarizeze cu întreaga lume a fotbalului civilizat şi să refuze să participe la acest meci.

A existat şi un apel de la Comitetul Executiv al UAF către colegi din Bosnia, dar şi un apel al legendelor noastre către jucătorii şi antrenorii naţionalei Bosniei pentru ca ei să refuze să joace meciul. Încă nu s-a luat o decizie oficială. Însă facem totul pentru a împiedica disputarea meciului”, a declarat preşedintele UAF, Andriy Pavelko, membru al Comitetului Executiv al UEFA.

Pavelko a precizat că demersuri similare se fac şi în legătură cu două meciuri amicale ale echipelor feminine under 17 ale Serbiei şi Rusiei, care ar urma să se dispute în octombrie.

De asemenea, federaţia ucraineană face eforturi pentru a împiedica Rusia să participe la tragerea la sorţi pentru Euro-2024, programată la 9 octombrie, la Frankfurt. “Turneul în sine va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, în Germania. Ţara agresoare nu poate fi reprezentată în competiţii la care participă naţionalele unor ţări care, spre deosebire de Federaţia Rusă, respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a altor state.

Ţara care ucide în faţa întregii lumi femei, copii şi bătrâni nevinovaţi, care vrea să distrugă un popor întreg, ar trebui să fie izolată complet pe scena internaţională, inclusiv în fotbal! Atât timp cât nu încetează să comită crime”, a adăugat preşedintele federaţiei ucrainene. 

Afla mai multe despre: ucraina-rusia-euro 

viewscnt
Articole similare