Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky, dezamăgit de faptul că jucătorii ruşi nu iau atitudine cu privire la ofensiva militară din Ucraina

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky, dezamăgit de faptul că jucătorii ruşi nu iau atitudine cu privire la ofensiva militară din Ucraina

Tenis

Comentarii

Fostul sportiv ucrainean Sergiy Stakhovsky s-a declarat, sâmbătă, dezamăgit de faptul că jucătorii ruşi de tenis nu au luat atitudine cu privire la ofensiva militară din Ucraina, relatează AFP.

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky, dezamăgit de faptul să jucătorii ruşi nu iau atitudine cu privire la ofensiva militară din Ucraina

“Cu toţii se tem pentru propria lor soartă. Nu vor să ajungă în închisoare, însă ei acceptă ca femei şi copii să moară”, a spus Stahovski. “Eu aş fi preferat să merg la închisoare câteva săptămâni, chiar o lună dacă ştiam că pot salva astfel o viaţă”, a adăugat el.

Sergiy Stakhovsky în vârstă de 36 de ani, se află în Polonia pentru a participa la un eveniment caritabil de tenis organizat de liderul WTA Iga Swiatek. Banii obţinuţi din eveniment vor ajunge la tineri afectaţi de război în Ucraina.

Stahovsky, care şi-a încheiat cariera de sportiv la începutul anului şi s-a alăturat armatei ucrainene, este dezamăgit de faptul că sportivii ruşi nu îşi spun părerea. “Am întâlnit jucători ruşi la Paris, nu o să spun nume. Cu toţii au plecat sau au întors capul când m-au văzut. Îi cunosc pe toţi de mult timp. I-am văzut crescând. Sunt dezamăgit”, a afirmat el.

El a menţionat totuşi că există şi excepţii, şi anume Andrei Rublev şi Daria Kasatkina, pe care i-a felicitat pentru că şi-au spus părerea despre război. “Rublev este poate singurul jucător care s-a exprimat public şi a spus să înceteze războiul”.

În ceea ce o priveşte pe Kasatkina, aceasta a califcat războiul ca fiind “un coşmar” şi a criticat atitudinea Moscovei faţă de homosexualaitate, după ce a dezvăluit că formează un cuplu cu o femeie. “O admir pe Daria. Este o eroină. Dacă mai mulţi rupi ar fi fost ca ea, acest război nu ar fi început”, a afirmat Stahovsky.

Afla mai multe despre: tenis-ucraina-rusia 

viewscnt
Articole similare