You are here:

UEFA a decis: SC Oţelul este continuatoarea defunctei FC Oţelul şi trebuie să plătească datoriile din trecut. Primul hop - 60.000 de euro

UEFA a decis: SC Oţelul este continuatoarea defunctei FC Oţelul şi trebuie să plătească datoriile din trecut. Primul hop - 60.000 de euro

Fotbal

Comentarii

UEFA îngreunează existenţa formaţiei de liga a treia Suporter Club Oţelul Galaţi prin ultima decizie luată. Forul a stabilit că SC Oţelul este continuatoarea fostei campioane a României, FC Oţelul, şi că trebuie să achite datoriile din trecut.

Suporter Club Oţelul Galaţi, club fondat în 2016, trebuie să plătească o datorie către doi jucători, argentinianul Diego Sevillano şi belgianul Jeanvion Yulu-Matondo, care au fost legitimaţi la Fotbal Club Oţelul Galaţi în perioada 2013-2015, deoarece ar fi continuatoarea tuturor fostei entităţi.

Suporter Club Oţelul a fost obligată de FIFA să plătească o sumă consistentă de bani către doi jucători, atacantul argentinian Diego Sevillano şi atacantul belgian Jeanvion Yulu-Matondo, care au evoluat pentru Fotbal Club Oţeluţl. Deşi decizia i-a uimit pe conducători echipei din Liga 3, aceştia sunt nevoiţi să o achite, întrucât clubul este considerat continuatorul celui care câştiga campionatul în România.

”Nu mai putem ataca decizia. Ne-au respins toate căile de atac. Ne-au respins toate căile de atac. E o inepţie şi contabiliceşte vorbind. Cum pot să plătesc doi oameni pe care nu i-am avut niciodată? E foarte ciudată decizia asta. Am vorbit la Federaţia Română de Fotbal de ce clubul e considerat continuatorul FC Oţelul.Mi-au spus că totul se ia după nişte idei: culorile echipamentului, stadioanele, palmaresul. FIFA a considerat că sunt cluburi care intenţionat au intrat în faliment şi au făcut altele ca să scape de datorii. Prioritatea lor este ca jucătorii să fie plătiţi cu ce au prestat. Pe de o parte au dreptate, dar tu mă pui să plătesc un contract din 2013, când eu m-am înfiinţat în 2016, în vară”, a spus managerul executiv al SC Oţelul Galaţi, într-o conferinţă de presă.

Iniţial, era vorba de 30.000 de euro, însă din cauza penalităţilor, suma s-a dublat. Astfel, formaţia din Liga a 3-a trebuie să plătească către jucători şi UEFA nu mai puţin de 60.000 de euro. Gaură semnificativă în bugetul clubul de pe malul Dunării, care face eforturi pentru a forma o echipă competitivă pentru a ataca promovarea în liga secundă sezonul viitor.

Diego Sevillano a bifat doar şase meciuri pentru FC Oţelul (sezonul 2013-2014), iar Jeanvion Yulu-Matondo tot şase meciuri (sezonul 2014-2015). Niciunul dintre cei doi atacanţi nu a înscris vreun gol pentru fosta echipă gălăţeană, desfiinţată în 2016.

După 16 etape desfăşurate în acest sezon de Liga 3, SC Oţelul ocupă locul şase în Seria 1, cu 30 de puncte, la cinci puncte în spatele Forestei Suceava, clasata pe poziţia a doua, şi la 12 de liderul Aerostar Bacău. SC Oţelul ar fi avut etapă liberă în acest weekend, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, club retras din campionat săptămâna trecută, înainte de reluarea returului. Campionatul Ligii 3, la fel ca tot fotbalul românesc, a fost suspendat până la finalul lunii martie, din cauza virusului COVID-19.

Afla mai multe despre: otelul galati 

viewscnt
Articole similare