Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Deschamps vs. Zidane, cine va fi selecţionerul Franţei după Cupa Mondială? Le Parisien a făcut anunţul

ULTIMA ORĂ | Deschamps vs. Zidane, cine va fi selecţionerul Franţei după Cupa Mondială? Le Parisien a făcut anunţul

Cupa Mondială

Comentarii

Didier Deschamps (54 de ani) va rămâne în continuare selecţionerul naţionalei Franţei şi după Cupa Mondială din Qatar. Presa din Franţa a anunţat, duminică, faptul că Deschamps va fi, şi din ianuarie încolo, selecţionerul "Cocoşilor galici".

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) anunţase, înainte de startul Cupei Mondiale, că viitorul lui Didier Deschamps depinde de performanţele echipei la turneul final. Campioana en-titre a ajuns în semifinale şi la Mondialul qatarez, iar Deschamps va continua ca selecţioner.

ULTIMA ORĂ | Deschamps vs. Zidane, cine va fi selecţionerul Franţei după Cupa Mondială? Le Parisien a făcut anunţul

Deşi se anunţase, în Franţa, că Zinedine Zidane va fi noul selecţioner al naţionalei Franţei după Cupa Mondială din Qatar, se pare că lucrurile s-au "răsturnat". Potrivit Le Parisien, Didier Deschamps va continua să fie selecţionerul "Cocoşilor galici" şi după turneul final qatarez.

Asta pentru că, deşi viitorul său depindea de performanţele echipei, Franţa a ajuns în semifinale şi are şanse să câştige un nou trofeu după cel din Rusia 2018. Sursa citată mai notează faptul că Didier Deschamps va fi selecţioner cel puţin până la EURO 2024.

Performanţa reuşită în Qatar l-a făcut pe Noel La Graet să-i dea lui Didier Deschamps mână liberă să-şi decidă singur viitorul şi antrenorul a ales să mai rămână pentru EURO 2024, care se pare că, scrie Le Parisien, va fi ultimul său turneu final major ca selecţioner al Franţei.

Astfel, Zinedine Zidane va rămâne "pe din afară", deşi aştepta să preia naţionala Franţei din luna ianuarie 2023. Singurul antrenor din istorie care a câştigat trei Ligi ale Campionilor la rând, cu Real Madrid, va continua să fie antrenor la echipe de club, chiar dacă în prezent nu are angajament.

Didier Deschamps este selecţionerul Franţei din 2012, de mai bine de 10 ani, şi a ajuns într-o finală la EURO 2016, a câştigat Cupa Mondială din Rusia 2018, a mai reuşit o optime de finală la EURO 2020 şi acum e în semifinale la Mondialul din Qatar.

Afla mai multe despre: frantadidier deschampsselectionernationala 

viewscnt
Articole similare