Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | "Mi-e teamă". Scenariu negru anunţat din interiorul FRF: România, pedepsită drastic pentru comportamentul ultraşilor: "S-a terminat!"

ULTIMA ORĂ | "Mi-e teamă". Scenariu negru anunţat din interiorul FRF: România, pedepsită drastic pentru comportamentul ultraşilor: "S-a terminat!"

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţie Române de Fotbal, a anunţat ce pedeapsă anticipează că va primi România după meciul cu Kosovo, 2-0 pe Arena Naţională. Oficialul FRF prevede un scenariu negru pentru tricolori, ca urmare a comportamentului suporterilor.

Afişarea bannerului "Kosovo e Serbia" de către ultraşii români de la "Uniţi Sub Tricolor" a dus la întreruperea meciului pentru aproximativ o oră. Mihai Stoichiţă prevede un scenariu negru pentru România, după ce suporterii şi-au dat în petec pe Arena Naţională în preliminariil EURO 2024.

Mihai Stoichiţă se teme că România ar putea juca fără spectatori meciurile cu Andorra şi Elveţia din preliminariile EURO 2024

România a învins Kosovo cu 2-0, pe Arena Naţională în preliminariile EURO 2024, meci cu scântei şi întrerupt din cauza unui banner afişat în peluza tricoloră. "Kosovo e Serbia" a fost bannerul afişat de facţiunea "Uniţi Sub Tricolor", care a dus la oprirea meciului.

La câteva ore după finalul meciului, Mihai Stoichiţă a reacţionat şi a anunţat că se teme de o pedeapsă dură: suspendare a terenului de două jocuri, ceea ce ar însemna că România nu va mai juca niciun meci cu spectatori pe teren propriu în finalul campaniei de calificare la Campionatul European.

"Cu Andorra, gata, s-a terminat. Nu o să jucăm cu spectatori. Ce îmi este mie teamă e că s-ar putea ca nici la meciul cu Elveţia să nu mai jucăm cu spectatori, să primim o asemenea pedeapsa", a spus Mihai Stoichiţă la Fanatik Superliga.

România - Kosovo 2-0, în preliminariile EURO 2024

România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din grupa I de calificare la Euro-2024, după ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihăilă a majorat scorul în minutul 90+3. Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute. În minutul 42, Muriqi a fost eliminat de la echipa din Kosovo pentru cumul de cartonaşe. În minutul 61, Nicolae Stanciu a ratat un penalti.

La Bucureşti, România a început în atac meciul cu naţionala din Kosovo, dar întâlnirea a fost întreruptă în minutul 18. Gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner ibscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan, iar jucătorii kosovari s-au oprit din joc părăsind terenul.

Arbitrul francez Delajod a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu” trimiţându-i şi pe tricolori la vestiare. Jocul s-a reluat după 50 de minute, timp în care bannerul din tribună a fost îndepărtat.

În minutul 40 Florinel Coman a cerut penalti, dar după consultarea VAR, arbitrul Willy Delajod nu a acordat nimic. După numai două minute oaspeţii au rămas în zece, după eliminarea lui Vedat Muriqi, care a primit al doilea cartonaş galben.

În repriza secundă tricolorii au primit penalti, în minutul 58, însă portarul Muric a apărat şutul lui Nicolae Stanciu. Căpitanul tricolorilor şi-a răscumpăratt greşeala în minutul 84, când a deschis scorul cu un şut din marginea careului, bară-gol. Elevii lui Edi Iordănescu au trecut prin emoţii în finalul de meci, când au pierdut balone şi au fost dominaţi. În minutul 88 Moruţan a trimis peste bară, din careu, iar în minutul 89 Alibec a trimis din careu direct în braţele lui Muric. Pe final a marcat Mihăilă (min. 90+3) şi s-a terminat 2-0 pentru tricolori, care au reuşit a treia victorie în grupă şi rămîn neînvinşi.

În grupa I conduce Elveţia, cu 14 puncte, urmată de România (12 puncte). Pe locul al treilea a căzut Israel (11 puncte), pe locul 4 se află Belarus (4 puncte), Kosovo e pe 5, cu 4 puncte, iar Andorra are două puncte şi ocupă ultimul loc în clasament.

Rezultatele înregistrate marţi seara, în grupa I din calificările Euro 2024:

Grupa I: România – Kosovo 2-0 (N. Stanciu 84, Mihăilă 90+3);

Grupa I: Israel – Belarus 1-0 (Kanichowsky 90+3);

Grupa I: Elveţia – Andorra 3-0 (Itten 49, Xhaka 84, Shaqiri 90+3 penalti).
 
ROMÂNIA: H. Moldovan – A. Raţiu, Drăguşin, A. Burcă (R. Marin 63), Bancu – Cicâldău (Olaru 77), Screciu – N. Stanciu, I. Hagi (Moruţan 71), Fl. Coman (Mihăilă 71) – G. Puşcaş (Alibec 46). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

KOSOVO: Muric – Vojvoda (Beka 81), Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova (Dresevic 63), V. Berisha (Muslija 54), Loshaj , B. Berisha (Albion Rrahmani 81) – Rashica (Hadergjonaj 54), Muriqi. SELECŢIONER: Primoz Gliha

Cartonaşe galbene: A. Burcă 9, G. Puşcaş 32, Bancu 52 / B. Berisha 14, Muriqi 18, Amir Rrahmani 32, Vojvoda 53, Loshaj 59

Cartonaş roşu: Vedat Muriqi (Kosovo) min. 42

Arbitri: Willy Delajod – Erwan Finjean, Philippe Jeanne – Thomas Leonard (toţi din Franţa)

Arbitri VAR: Benoit Millot – Stephanie Frappart (ambii din Franţa)

 

Afla mai multe despre: echipa nationalamihai stoichita suspendare romaniaromania pedeapsa uefa 

viewscnt
Articole similare