Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimă oră! Sebastian Vettel se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

Ultimă oră! Sebastian Vettel se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

Formula 1

Comentarii

Pilotul german Sebastian Vettel (Aston Martin), cvadruplu campion mondial la Formula 1, se va retrage la finalul sezonului, a anunţat, joi, echipa sa.

Vettel, 35 de ani, a fost campion mondial în 2010, 2011, 2012 şi 2013, când evolua la Red Bull.

Câştigător a 53 de Mari Premii, el este devansat de britanicul Lewis Hamilton (103 victorii) şi compatriotul său Michael Schumacher (91).

După ce s-a mutat la Ferrari din 2015 până în 2020, s-a alăturat echipei Aston Martin în 2021 fără să câştige nicio cursă acolo până acum.

Sebastian Vettel, după invadarea Ucrainei: ”Eu nu voi merge la Marele Premiu al Rusiei!”

Pilotul german al echipei Aston Martin, Sebastian Vettel, a declarat, joi, că el nu va participa la Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, după ce această ţară a invadat Ucraina.

”Nu am vorbit despre acest subiect în cadrul asociaţiei, aşa că nu pot vorbi în numele GPDA. Dar, ca opinie a mea personală, evident că m-am trezit şocat de ştirile de azi dimineaţă. Nu ştiu, cred că este îngrozitor să văd ce se întâmplă.

Evident, dacă te uiţi la calendar, avem programată o cursă în Rusia. Părerea mea este că nu ar trebui să merg, nu voi merge. Cred că este greşit să concurezi în acea ţară. Îmi pare rău pentru oamenii nevinovaţi care îşi pierd viaţa, sunt ucişi din motive stupide. 

O conducere foarte, foarte ciudată şi nebună. Sunt sigur că vom vorbi despre aşa ceva, dar, aşa cum am spus, în numele GPDA, nu ne-am reunit încă. Dar personal sunt atât de şocat şi trist să văd ce se întâmplă. Vom vedea în continuare, dar cred că decizia mea este deja luată”, a spus germanul, într-o conferinţă de presă, potrivit racefans.net.

Afla mai multe despre: formula 1-sebastian vettel- red bull. 

viewscnt
Articole similare