You are here:

ULTIMA ORĂ | Şoc în Superligă! A fost suspendat şase luni pentru dopaj. Reacţia jucătorului: ”Nu înţeleg”

ULTIMA ORĂ |  Şoc în Superligă! A fost suspendat şase luni pentru dopaj. Reacţia jucătorului: ”Nu înţeleg”
Comentarii

Cosmin Matei, jucătorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a fost suspendat şase luni de Agenţia Antidoping (ANAD). Acesta a fost depistat pozitiv la controlul antidoping realizat după meciul dintre Sepsi şi Universitatea Craiova, scor 1-3, disputat pe 4 februarie în SuperLiga României.

BREAKING | Surpriză uriaşă! Vedeta din Superligă, OUT pentru dopaj. Anunţul oficial al clublui

 

"Sunt foarte dezamăgit de decizie. De la început am cooperat pe deplin cu Agenţia Antidoping (ANAD). Cu ajutorul laboratoarelor antidoping acreditate de Agenţia Internaţională Antidoping (WADA) şi în conformitate cu cerinţele susţinute de acestea, am demonstrat că suplimentul alimentar respectiv a fost contaminat cu substanţa interzisă găsită în proba mea. Sunt foarte dezamăgit pentru că am crezut că au înţeles situaţia mea.

Nimic nu a fost neclar în tot cazul meu, dar am primit această suspendare de 6 luni. Nu înţeleg cum am putut fi găsit vinovat când s-au făcut o serie de teste în laboratoare acreditate si au constatat ca unele fiole erau contaminate iar altele nu conţineau substanţa interzisă. Toate sunt sigilate, dar provin din diferite loturi. Practic totul depinde de noroc.

În faţa comisiei m-au întrebat de ce nu am examinat acel supliment alimentar înainte de a-l consuma. Am explicat şi membrii comisiei au văzut că ar costa mii de euro dacă ar fi examinate toate materialele de pe listă. Si chiar dacă se confirmă că un supliment alimentar nu conţine substanţe de la tilist, data viitoare când faci o nouă achiziţie poţi afla ca primeşti un articol contaminat. Poate ar fi trebuit făcut un test de 2000 euro în fiecare caz, când am cumpărat suplimentul alimentar de 150 lei? Este absurd şi nu înţeleg cum m-au găsit vinovat. Chiar nu te poţi apăra împotriva acestui lucru.

Apropo, am demonstrat cu datele de potrivire, că performanţa mea fizică nu s-a îmbunătăţit atunci când am consumat acel supliment alimentar. Aşteptăm justificarea deciziei pentru a înţelege cum s-au judecat lucrurile. Nu am cum să accept această suspendare de şase luni, chiar dacă înseamnă «vinovat, dar foarte puţin». Sunt vinovat că am avut ghinion.

Am văzut alţi sportivi în situaţia mea şi marea majoritate dintre noi suferă de acelaşi lucru: ghinion.

Avocaţii mei contestă în acest moment decizia şi o vom înainta luni comisiei de apel. Sper că procesul de apel va fi rezolvat mai devreme şi sper din suflet că voi avea mai mult noroc de data asta", a declarat Cosmin Matei.

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după meciul pe care echipa sa, Sepsi OSK, l-a pierdut  în sezonul trecut cu Universitatea Craiova, scor 1-3, la 4 februarie. La acel moment, ANAD a transmis că nu se impune suspendarea provizorie obligatorie, iar Cosmin Matei a continuat să fie pe teren pentru echipa din Sfântu Gheorghe, după ce şi-a revenit în urma unei accidentări. 
  • Metilhexanamina (MHA) este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical

 

Afla mai multe despre: sepsisuperliga 

viewscnt
Articole similare