Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMĂ ORĂ | TAS a anunţat data la care va fi judecat apelul Simonei Halep, în cazul suspendării de patru ani

ULTIMĂ ORĂ | TAS a anunţat data la care va fi judecat apelul Simonei Halep, în cazul suspendării de patru ani

Breaking News

Comentarii

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveţia) a stabilit data în care va fi judecat apelul făcut de sportiva română Simona Halep, suspendată patru ani în urma scandalului de dopaj.

În luna septembrie, Tribunalul independent Sports Resolutions a stabilit ca Simona Halep (32 de ani) să fie suspendată patru ani din toate competiţiile oficiale, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanţă interzisă sportivilor.

  • Suspendarea Simonei Halep este activată pentru perioada 7 octombrie 2022 - 6 octombrie 2026.

Aşteptarea a luat sfârşit pentru Simona Halep

Cu toate acestea, Simona Halep se poate întoarce mult mai repede pe teren. Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva deciziei dictate de către Sport Resolutions, la cererea ITIA, iar cazul va fi reluat şi analizat în perioada 7-9 februarie 2024.

Aşadar, Simona Halep va începe o nouă luptă cu Agenţia Internaţională pentru Integritate Tenisului (ITIA), care a cerut o suspendare de şase ani pentru constănţeancă, dar şi restituirea tuturor trofeelor şi sumelor de bani câştigate în perioada martie-septembrie 2022.

Suspendată deja de 14 luni, Simona Halep vrea să obţină o înjumătăţirea pedepsei, pentru a putea reveni pe teren la jumătatea anului 2024. De ce nu, poate chiar la Roland Garros 2024, programat în perioada 26 mai - 9 iunie, la Paris.

În acelaşi timp, există şi riscul ca TAS-ul să le ofere celor de ITIA deznodământul pe care aceştia l-au cerut iniţial - şase ani de suspendare.

Cu toate acestea, Simona Halep este sigură că-şi poate demonstra nevinovăţia în acest caz. Mai exact, că nu a ingerat cu intenţie acea substanţă de roxadustat, aflată într-un supliment nutritiv, numit Keto MCT.

Afla mai multe despre: simona haleptasroxadustat 

viewscnt
Articole similare