Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultimele naţionale calificate în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin vin din grupa României

Ultimele naţionale calificate în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin vin din grupa României

CM Handbal

Comentarii

Naţionalele de handbal feminin ale Norvegiei şi Suediei sunt ultimele calificate în sferturile de finală ale CM din Spania, după meciurile disputate luni, în grupa principală II. Campioana mondială en-titre, Olanda, a ratat sferturile şi a încheiat pe locul 9. La fel şi România, care a încheiat pe locul 13.

Rezultatele înregistrate în meciurile de luni, în grupele I şi II, sunt: Polonia - Muntenegru 33-28, Serbia - Slovenia 31-25 şi Rusia - Franţa 28-33, respectiv Kazakhstan-Puerto Rico 30-27, Suedia - România 34-30 şi Norvegia - Olanda 37-34.

În urma rezultatelor, în sferturile de finală s-au calificat Suedia şi Norvegia, din grupa II. Anterior, din grupa I au obţinut calificarea Franţa şi Rusia, dar şi Danemarca şi Germania, respectiv Spania şi Brazilia, din grupele III şi IV.

Tricolorele au jucat şase partide la CM din Spania, iar rezultatele complete sunt: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia (grupa preliminară C), 30-31 cu Olanda, 43-20 cu Iran şi 30-34 cu Suedia (grupa principală II). Centrul Cristina Laslo (Minaur Baia Mare) a fost cea mai bună marcatoare tricoloră, cu 34 de goluri în şase partide.

Naţionala României, care avea obiectiv calificarea în primele 10 locuri, va reveni în ţară marţi seară.

Meciurile din sferturile de finală se vor juca în 14-15 decembrie, după programul Danemarca - Brazilia şi Spania - Germania, respectiv Franţa - Suedia şi Norvegia - Rusia. Câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie, iar finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Echipa României a bifat a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Afla mai multe despre: romania norvegiaromania handbal 

viewscnt
Articole similare