Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ultraşii din "Uniţi Sub Tricolor", mii de aprecieri pentru Stanciu: "Exemplu din toate punctele de vedere. Unul dintre noi!"

Ultraşii din "Uniţi Sub Tricolor", mii de aprecieri pentru Stanciu: "Exemplu din toate punctele de vedere. Unul dintre noi!"

Echipa națională

Comentarii

România a încheiat cu victorie preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Într-o atmosferă de sărbătoare pe Arena Naţională, tricolorii au învins Elveţia, scor 1-0 şi au câştigat Grupa I.

Reprezentativa României a încheiat, marţi seară, neînvinsă şi pe primul loc grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. Tricolorii au învins Elveţia pe Arena Naţională, scor 1-0, şi sunt calificaţi la turneul final de anul viitor, primul pentru România după opt ani.

Unul dintre cei mai apreciaţi tricolori a fost Nicolae Stanciu, pentru care Ultraşii din "Uniţi Sub Tricolor" au avut un mesaj plin de apreciere!

"Iar cei mai buni jucători au jucat din dragoste pentru culori!"

Acest vers dintr-o piesă a lui Nimeni Altu' ne descrie exact imaginea căpitanului de azi al naţionalei, cel care a condus tricolorii spre o calificare istorică si cel în persoana căruia echipa naţională şi-a găsit din acest an un LIDER în adevăratul sens al cuvântului, un jucător care la fel ca în aceasta superbă imagine, cu eşarfa noastră la gât şi portavocea în mănă, dă tonul pe terenul de joc, odată ce noi, ca suporteri, ne facem mereu datoria în tribună.

Parcă niciodată în ultimul deceniu, cel puţin, naţionala n-a mai fost dirijată de un aşa căpitan, care să fie un exemplu din toate punctele de vedere, atât o sursă de inspiraţie pentru colegii din teren, ca model de sacrificiu, devotament, ambiţie, dăruire şi dragoste faţă de patrie, cât şi pentru adevăraţii suporteri din tribună, care încă de la debutul acestuia în naţională, au regăsit un fotbalist care vine vine din suflet la lot şi lasă şi ultima picătură de energie şi emoţie pe gazon.

Ne amintim de parcă a fost ieri debutul încununat cu gol al lui Nicolae Stanciu sub tricolor, într-un amical cu Lituania la Giurgiu, în martie 2016, apoi evoluţiile excelente ulterioare. Practic, debutul actualului căpitan a coincis cu pregătirea pentru precedentul turneu final, Euro 2016, cu goluri în primele meciuri, cu fabricarea primului gol la meciul de deschidere cu Franţa şi evoluţii solide în toţi anii care au urmat. Iar după ce a debutat la precedenta calificare în tricoul naţionalei, acum o va conduce cu banderola pe braţ la Euro 2024.

Suntem mândri de această generaţie, de atitudinea arătată de toţi jucătorii meci de meci, de dăruirea denotată de lotul tricolor întreaga campanie, indiferent de critici, ironii şi huiduielile venite de la cei care ar fi trebuit să-i susţină, ca front comun al unei naţiuni pentru un scop preţios. Dar observăm că actuala generaţie, poartă şi amprenta trăirilor căpitanului ei, adică exact ceea ce ne doream de la jucătorii noştri.

În multitudinea de meciuri din ultimii ani, ne amintim de multe episoade elocvente în ceea ce priveşte caracterul şi dragostea pentru ţară a acestui jucător. Cei care au fost meci de meci pe stadion sau urmăresc foarte îndeaproape naţionala, probabil le ştiu şi le-au văzut. 

Dar, ca cea mai recentă impresie, cităm declaraţia de aseară a căpitanului, un jucător care întreaga carieră a avut performanţe anual, cu foarte multe trofee câştigate, inclusiv titluri de campion în 4 ţări diferite. Dacă peste tot în lume, majoritatea covârşitoare a fotbaliştilor pun în prim-plan echipa de club, ca efort, dăruire, atenţie, Stanciu e unul din puţinii care mereu a considerat naţionala prioritară şi echipa cea mai importantă a carierei, indiferent unde ar fi ajuns să joace la club. Cum ziceam, lăsăm declaraţia lui să vorbească: 

„Este cea mai mare realizare din carierele noastre, depăşeşte orice alt lucru. Pentru mine e totul, depăşeşte orice! Să joci în ţara ta, cu stadionul plin, cu banderola pe braţ... asemenea bucurie nu voi mai simţi mult timp de acum înainte." 

Nicu Stanciu, unul dintre noi!", este mesajul transmis de "Uniţi Sub Tricolor".

Afla mai multe despre: naţionala românieieurostanciu 

viewscnt
Articole similare