adplus-dvertising
You are here:

Un antrenor român va conduce o naţională la Cupa Africii pe Naţiuni! Ultima provocare după ce le-a antrenat pe Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid

Un antrenor român va conduce o naţională la Cupa Africii pe Naţiuni! Ultima provocare după ce le-a antrenat pe Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid
Comentarii

Tehnicianul Mario Marinică va conduce Malawi la Cupa Africii pe Naţiuni, după ce asociaţia de fotbal a ţării (Fam) şi-a reorganizat configuraţia tehnică, informează BBC.

Tehnicianul român Mario Marinică va conduce Malawi la Cupa Africii pe Naţiuni

Românul a fost numit de Fam pe un contract de trei ani în funcţia de director tehnic al echipei naţionale luna trecută.

Tehnicianul de 56 de ani va prelua temporar conducerea Malawi, cu sprijinul antrenorului principal Meck Mwase.

"A devenit foarte clar că echipa are deficienţe tehnice şi tactice la care trebuie să se lucreze pentru a-şi schimba performanţa”" se arată într-un comunicat al Fam.

Malawi a terminat pe ultimul loc în grupa lor în calificările la Cupa Mondială din 2022, câştigând doar unul dintre cele şase meciuri împotriva Camerunului, Coastei de Fildeş şi Mozambicului - o performanţă descrisă de Fam ca fiind "defavorabilă".

Malawi s-a calificat la Cupa Naţiunilor pentru prima dată din 2010 şi va evolua în Grupa B alături de Senegal, Zimbabwe şi Guineea.

Turneul din Camerun începe pe 9 ianuarie şi durează până pe 6 februarie.

"Dorim să vă informăm că acest aranjament special este o măsură provizorie specifică Cupei Africii a Naţiunilor, doar în vederea îmbunătăţirii [performanţei] Malawi la acest turneu prestigios”, se mai arată în comunicatul Fam.

Mario Marinică are 56 de ani şi a antrenat în Liga I echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid.

A lucrat în 8 ţări africane până acum Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania şi Mauritius.

viewscnt
Articole similare