Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un club de tradiţie al României, pe marginea prăpastiei. A rămas fără finanţare, iar primarul a răbufnit: ”Vreţi să-l desfiinţăm?”

Un club de tradiţie al României, pe marginea prăpastiei. A rămas fără finanţare, iar primarul a răbufnit: ”Vreţi să-l desfiinţăm?”

Fotbal

Comentarii

Neînţelegeri şi discuţii aprinse în ultima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Braşov, ce-a avut loc marţi, 30 mai.

Consilierii prezenţi la şedinţă au blocat ghidul de finanţare pentru susţinerea sportului de performanţă: 11 voturi pentru şi 14 abţineri, iar echipa fanion a oraşului, FC Braşov rămâne fără bani, pentru moment.

FC Braşov, în prag de desfiinţare!

Acest ghid de finanţare ar fi asigura clubului FC Braşov, pentru sezonul 2023/2024, aproximativ 4 milioane de lei (800.000 de euro), însă o parte importantă a consilierilor s-au opus.

Decizia l-a înfuriat pe primarul Braşovului, Allen Coliban, care i-a întrebat pe consilieri dacă vor, cumva, desfiinţarea clubului.

Mă văd nevoit să vă cer câteva lămuriri. Ce vreţi să facem cu fotbalul? Vreţi să desfiinţăm FC Braşov? Clubul ăsta, în doi ani a crescut şi a ajuns în faza în care a terminat pe primul loc în play-out.

Singura variantă prin care putem să oferim finanţare pentru fotbal, pentru ligile 1 şi 2, este prin acest tip de ghid, pe care nu îl aprobaţi. Acest club a fost la 15 minute de play-off.

Există continuitate, există un proiect. Acum văd că amânaţi lansarea unui astfel de ghid. Nu cred că este singurul proiect care va fi depus pentru finanţare, dar pentru clubul de fotbal este singura soluţie. Asta votaţi. Arătaţi că înţelegeti.

OK, e o temă politică, vine an electoral, clubul ăsta nu s-a împotmolit, nu a murit, hai că îl omorâm live. Dar spuneţi treaba asta”, a întrebat Allen Coliban, conform mytex.ro.

Motivarea consilierilor care s-au abţinut ar avea legătură cu faptul că FC Braşov a încheiat sezonul pe primul loc în play-out, un echivalent loc şapte, ceea ce nu ar însemna, neapărat, un rezultat notabil, sinonim cu marea performanţă.

  • În plus, din cauza unui litigiu pierdut, FC Braşov nu ar avea dreptul de a transfera jucători, în acest moment.

Sunt foarte mulţi bani investiţi la FC Braşov şi eu nu consider că primul loc în play-out e o performanţă. Clubul nu a crescut, FC Braşov nu a fost niciodată aproape de play-off. E adevărat că în acest moment FC Braşov are interdicţie la transferuri?

E adevărat că trebuie să plătiţi 40.000 de euro unui jucător care nu a evoluat nici măcar un minut?”, a întrebat unul dintre consilieri, conform sursei citate.

Allen Coliban, scos din sărite de atitudinea consilierilor

Nu ştiu la ce faceţi referire. Când am spus să susţinem clubul SR şi am zis să desfiinţăm echipa de fotbal Corona, aţi votat împotrivă. Pe vremea aceea aveaţi alte simpatii.

Acum, clubul este FC Braşov, a primit legal denumirea şi palmaresul. A promovat în Liga 2, apoi s-a salvat de la retrogradare în baraj, iar acum a fost la 15 minute de play-off. A bătut liderul CSA Steaua, iar acum are toate premisele să facă performanţă.

Pe de altă parte, jucători care solicită drepturi în instanţe sunt la ordinea zilei în orice club. Nu din asta va muri FC Braşov, ci din felul iresponsabil şi incoerent în care abordaţi finanţarea lui prin acest ghid. Despre asta e vorba.

Să le spuneţi dumneavoastră celor din staff-ul tehnic şi jucătorilor că tot ce au făcut ei nu e performanţă. Vorbiţi cu Dan Alexa că acest loc 7 din 20 de echipe nu e performanţă.

Şi să le explicaţi de ce ne oprim aici cu acest proiect pe care nu mai vrem să îl finanţăm. Pentru că suntem foarte aproape de o promovare care vă deranjează”, a replicat nervos Allen Coliban, în tentativa de a-şi combate opozantul.

Afla mai multe despre: alexafc brasovcoliban 

viewscnt
Articole similare