You are here:

Un club din Liga 1, scufundat în ape tulburi. Se încearcă ieşirea din insolvenţă cu jucătorii în şomaj tehnic. "La noi, situaţia este diferită"

Un club din Liga 1, scufundat în ape tulburi. Se încearcă ieşirea din insolvenţă cu jucătorii în şomaj tehnic. "La noi, situaţia este diferită"

Superliga

Comentarii

Cu sau fără pandemiei, Gaz Metan Mediaş nu traversează cea mai bună perioadă financiară din istoria sa. Ba din contră, este aproape de colaps, însă oamenii din conducerea clubului fac eforturi pentru a nu se pierde încă o filă de istorie a fotbalului românesc.

Conducerea celor de la Gaz Metan Mediaş şi-a trimis toţi angajaţii în şomaj tehnic, din pricina crizei de coronavirus, care din punct de vedere financiar, pentru moment a îngenuncheat orice formă de activitate sportivă. Cu toate acestea, existau probleme de ordin financiar în club, şi unele nu tocmai uşor de rezolvat. Medieşenii făceau eforturi pentru a plăti toate datoriile şi de a scoate clubul din insolvenţă. Colac peste pupăză, a venit şi această criză financiară, de sorginte pandemică, care înlesneşte procesul de intrare în normalitate. Asta dacă şi comisiile ar fi de acord că există semne de ameliorare a situaţiei.

Veteranul din poartea celor de la Gaz Metan Mediaş, Răzvan Pleşca (37 de ani) este încrezător că echipa va ieşi din această situaţie dificilă şi consideră pandemia de coronavirus ca fiind ultimul obstacolul în calea ieşirii din insolvenţă.

"Noi am intrat în acea formă de şomaj tehnic, absolut toţi angajaţii clubului, începând cu preşedintele. La noi e o situaţie diferită faţă de alte cluburi, deoarece noi încă suntem în insolvenţă. De 11 luni s-au achitat toate datoriile şi se încearcă ieşirea din insolvenţă, doar că se tot amână termenele. Acum era un termen, pe 25 martie. Ar fi putut pronunţa ieşirea din insolvenţă a clubului nostru, dar din nou a fost amânată, pentru că e această problemă cu coronavirusul", a declarat Răzvan Pleşca, pentru Telekom Sport.

Gaz Metan Mediaş are 13 sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc, iar cea mai bună clasare este locul 7, înregistrată cu două ocazii, în sezoanele 2010/2011 şi 2018/2019. În sezonul 2011/2012, o elimina pe Mainz în turul trei preliminar din Europa League, la lovituri de la 11 metri, însă era eliminată în play-off de Austria Viena.

Afla mai multe despre: plesca 

viewscnt
Articole similare