Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost fotbalist de la Udinese şi Sampdoria a dezvăluit că este homosexual: "Scopul acestui videoclip este de a-i încuraja pe ceilalţi să trăiască liber"

Un fost fotbalist de la Udinese şi Sampdoria a dezvăluit că este homosexual: "Scopul acestui videoclip este de a-i încuraja pe ceilalţi să trăiască liber"
Comentarii

Internaţional ceh din 2017 şi cu peste 40 de selecţii la echipa naţională, Jakub Jankto a anunţat că este homosexual. Aparţinând clubului spaniol Getafe din 2021, mijlocaşul joacă în acest sezon în Cehia, împrumutat la Sparta Praga.

Internaţionalul ceh Jakub Jankto a dezvăluit că este homosexual

„Salut, sunt Jakub Jankto. La fel ca toată lumea, am punctele mele forte şi slăbiciunile mele. Am o familie, prieteni... Ca toţi ceilalţi, şi eu vreau să-mi trăiesc viaţa fără teamă sau violenţă, dar cu dragoste şi libertate. Sunt homosexual şi nu vreau să mă mai ascund", spuns el pe Twitter.

Jankto, 27 de ani, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Italia, în special la Udinese şi Sampdoria. „Scopul acestui videoclip este de a-i încuraja pe ceilalţi să trăiască liber", se precizează la sfârşitul videoclipului.

Homosexualitatea rămâne un subiect tabu în lumea fotbalului, precum controversele din această iarnă din timpul Cupei Mondiale referitoare la banderola „One Love”.

Potrivit presei spaniole, este prima dată când un jucător aparţinând unui club din La Liga îşi asumă public homosexualitatea. Sparta Praga şi-a exprimat imediat sprijinul pentru Jankto.

„Jakub Jankto a vorbit deschis despre orientarea sa sexuală cu conducerea clubului, antrenorul şi colegii de echipă în urmă cu ceva timp. Orice altceva este despre viaţa lui personală. Fără alte comentarii. Nu mai sunt întrebări. Ai sprijinul nostru. Trăieşte-ţi viaţa, Jacob. Altceva nu contează", a subliniat clubul ceh.

Afla mai multe despre: jakub jankto 

viewscnt
Articole similare