Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost fotbalist din campionatul românesc vrea să se întoarcă în ţară! ”Trebuie să caut o soluţie acum să ajung acasă. E dezastru ce se întâmplă!”

Un fost fotbalist din campionatul românesc vrea să se întoarcă în ţară! ”Trebuie să caut o soluţie acum să ajung acasă. E dezastru ce se întâmplă!”

Diverse

Comentarii

Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina joi dimineaţa.

Ucrainenii au raportat bombardamente în oraşele importante, precum Kiev, Harkiv, Mariupol sau Odesa. Vladimir Putin a decis să atace Ucraina din mai multe părţi, iar tancuri şi vehicule militare au trecut graniţa dintre Belarus şi Ucraina. 

În toată această situaţie dramatică, autorităţile de la Kiev au decis să aplice Legea Marţială. Toate activităţile neesenţiale au fost astfel suspendate. Campionatul Ucrainei ar fi trebuit să se reia pe 25 februarie, după ce echipele au fost în pauză de iarnă. Însă competiţia a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile.

Sportul este afectat de conflictul armat, iar Denis Zmeu (36 de ani), fostul jucător de la FC Vaslui (2007-2013) este în prezent preparator fizic la Akron Togliatti, echipă din al doilea eşalon al fotbalului rusesc. 

Zmeu este născut la Chişinău şi are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, iar în acest moment, se află cu echipa într-un cantonament în Turcia. Meciurile din Liga 2 a Rusiei ar trebui să fie reluate în luna martie, dar totul a devenit neclar. Fostul mijlocaş a dezvăluit că îşi doreşte să părăsească ţara. 

”Noi suntem în cantonament, în Antalya. E ceva neobişnuit tot ce se întâmplă. Oamenii nu înţeleg ce au de câştigat. Acum s-a devalorizat şi banul rusesc, nu mai avem nici salariile pe care le-am avut, toţi primim în rublă rusească. Eu nu mai pot să ajung acasă. Peste trei zile trebuia să ajung, dar acum s-a închis şi spaţiul aerian moldovenesc. Trebuie să caut o soluţie acum să ajung, avem patru zile libere. 

Ar trebui să înceapă campionatul, dar nu ştiu în ce condiţii vom începe, cum va fi, pentru că e dezastru ce se întâmplă. Mai e o soluţie cu autocarul. Acum a plecat o familie a directorul sportiv de aici (n.r - din Antalya) spre Krasnodar, dar au întors avionul în timpul cursei şi a revenit în Antalya. Deocamdată se zboară spre Moscova, dar să vedem ce se întâmplă în zilele astea.

Până azi, totul era ok, dar de astăzi, când a intrat în Ucraina armata rusească, a început panica. Aici, la noi, nu pot să zic că e ceva foarte grav, suntem în cantonament, avem programul la fel, dar ne dăm seama că e dificilă situaţia. Nu poţi să zbori, nu ştim ce va fi nici cu fotbalul. E clar că situaţia nu e prea bună. Şi rubla s-a dus extrem de tare în jos şi nu mai e ce a fost. 

Sunt optimist şi sper să se rezolve. Eu cred că se poate rezolva, mai ales că s-au implicat toate ţările, NATO. Ar trebui să se ajungă la un numitor comun, dar, cunoscându-l pe Putin, nu ştiu dacă mai dă înapoi, e mai autoritar. E mai dificil să-i explici ceva sau să-l convingi, de asta mă gândesc că ar fi timpul să iau o pauză de la Rusia, să schimb campionatul şi să pot lucra liniştit. Eu plănuiam să ajung acasă, să-mi iau familia şi să mergem împreună, dar acum nu mai vreau să fac lucrul ăsta, e riscant. E riscant şi la Chişinău, pentru că suntem la graniţă cu Ucraina.

Vreau să plec din Rusia, vreau de o lună să antrenez în altă parte. Şi din motivul ăsta, dar şi din cauza faptului că s-a schimbat staff-ul de aici, am rămas doar eu din vechiul staff. E posibil să revin în România, sunt în discuţii cu un club din România, dar să vedem cum vor decurge discuţiile pentru a putea ajunge la un acord”, a spus Denis Zmeu, pentru Sport.ro.

Sursa menţionată a precizat că Denis Zmeu ar putea face parte din stafful lui Flavius Stoican la Dinamo. Ei au mai lucrat împreună în perioada 2017-2019, iar tehnicianul lui Dinamo l-ar mai fi dorit şi la începutul lunii ianuarie. 

Afla mai multe despre: zmeu-rusia-ucraina 

viewscnt
Articole similare