Valentin Mihăilă şi Dennis Man au reuşit să se adapteze la Parma, dar echipă italiană va juca sezonul viitor în Serie B.
Echipa antrenată de Roberto D'Aversa este retrogradată matematic, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Conducerea a anunţat prin Marcello Carli, managerul clubului, că nu este dispusă să renunţe la jucătorii cu potenţial, aşa cum sunt Man si Mihăilă. Fostul internaţional, Paul Codrea, fotbalist cu peste 100 de meciuri în Serie B, i-a sfătuit pe cei doi să plece la o echipă de pe prima şcenă a fotbalului italian.
”Spre surprinderea mea, amândoi s-au integrat repede. La Man chiar nu mă aşteptam să o facă, chiar dacă de el îmi plăcea şi înainte, are multă calitate.
Serie B este un campionat de uzură, nu e calitate, nu e bine pentru ei să rămână acolo. Ar fi bine să plece de la Parma. Serie B e un campionat greu. Am jucat acolo câţiva ani. Multă cantitate, dar nu e calitate, e luptă, e bătaie, iar ei doi nu sunt genul acesta. Sigur, nu e un capăt de ţară să joci în Serie B, dar e cu totul alt nivel”, a declarat Paul Codrea, la Radio Gold Fm.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Codrea a evoluat 12 sezoane consecutive în fotbalul italian: Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena şi Bari. El a dezvăluit de ce fotbaliştii români nu s-au impus afară în ultimii ani.
”Ai noştri, mulţi, se întorc repede acasă, pentru că aici sunt ţinuţi în braţe. Evaluarea o fac cei interesaţi să-i umfle, ei chiar cred că sunt la acea valoare, iar când se confruntă cu jucători cu adevărat valoroşi, au probleme mari. Până să plece, nu dau de greu, sunt protejaţi”, a transmis Paul Codrea.
Paul Codrea are 44 de selecţii la naţională, iar pe vremea când Victor Piţurcă era selecţioner, a fost acuzat că este un 'protejat' al acestuia. La 8 ani de la retragere, el a răspuns acuzaţiilor de atunci, conform cărora era chemat constant, deşi nu justifica prin evoluţii bune în teren.
”Mereu s-a spus despre mine că sunt protejatul lui Piţurcă, dar nimeni nu ştie câte sacrificii face un sportiv pentru a ajunge în top şi, apoi, să rămână acolo. Am ajuns acolo crescut fără tată, organ, în internat de la 10 ani. Asta e performanţa mea, că am ajuns până acolo. Să joc 12 ani în Italia, la Euro, la naţională, fără combinaţii. Nu mă ţinea Piţurcă în braţe, pentru că aşa m-au mai ţinut vreo cinci selecţioneri şi alţii în Italia. Nu aveam alături de mine vreun Becali, vreun Borcea sau altu cu gura mare, care îşi promovau jucătorii.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Erau câţiva, eu, Cociş, Şoavă, pe care nu-i proteja nimeni. Când se pierdea meciul, cine erau vinovaţi? Cei de care am amintit. Noi eram, însă, ce care munceam şi nu ne vedeam, ca Gattusso. Invizibili, dar utili, nu ieşea, în evidenţă prin goluri. În Italia, asemenea jucători se văd.
Lumea crede că veneam la naţională să câştigăm bani. Greşit! La naţională nu câştigi bani, iar astra trebuie să li se explice oamenilor care ne înjură. Noi, dacă veneam la naţională, nu ne umpleam de bani. Aveam 100 de euro diurnă. Financiar avea de câştigat doar la o calificare, dar noi veneam pentru România”, a spus Paul.