Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător care a evoluat 10 ani în Liga 1, mesaj direct către Gigi Becali: ”Octavian Popescu nici de 10 milioane nu e!”

Un fost jucător care a evoluat 10 ani în Liga 1, mesaj direct către Gigi Becali: ”Octavian Popescu nici de 10 milioane nu e!”

FCSB

Comentarii

Un fost jucător din Liga 1 consideră că Octavian Popescu nu valorează 10 milioane de euro.

Un fost jucător care a evoluat 10 ani în Liga 1, mesaj direct către Gigi Becali: ”Octavian Popescu nici de 10 milioane nu e!”

Boris Keca, jucător bosniac care a evoluat 10 ani de zile în Liga 1 (1999-2009), consideră că Octavian Popescu nu valorează nici măcar 10 milioane de euro. Keca a jucat în carieră pe postul de fundaş la echipe precum FC Naţional, FC Braşov, FCSB, Pandurii, Concordia, Argeş sau Voinţa Domneşti şi spune că pretenţiile lui Gigi Becali nu sunt întemeiate. 

Bosniacul a adus şi argumente, spunând că Octavian Popescu nu poate valora cât spune patronul FCSB deoarece nu a câştigat niciun trofeu important cu echipa de club şi nu a participat în Champions League. 

Mai mult decât atât, el crede că nu ne putem compara cu ţara vecină Serbia, deoarece ei ar beneficia de o arie de selecţie mult mai mare şi mai valoroasă. 

”În ţările din fosta Iugoslavie nu o să iasă niciun patron sau preşedinte să spună că un jucător valorează 20 sau 50 de milioane de euro. Îi lasă în pace pe jucători, să joace. Nu iese nimeni la televizor să zică că un junior de 19 ani e valoare şi va fi vândut pe 200 de milioane. Nu ştiu dacă îl afectează pe jucător, dar oamenii sunt lăsaţi să vadă singuri cine are valoare şi cine nu. Cred că Tavi Popescu are calităţi foarte bune, dar nu e de 100 de milioane, nici de zece milioane nu e, părerea mea. 

Dar nu prea ajută nici că ultimii jucători transferaţi nu s-au impus. Dacă Man şi Moruţan se impuneau în Turcia şi Italia, era mai uşor pentru Tavi Popescu să se transfere. O problemă e şi că FCSB nici nu joacă acum într-o competiţie tare, în Champions League sau în Europa League. Dacă era jucătorul expus, să îl vadă lumea acolo, la un nivel ridicat, era altceva.

Cred că problema e de mentalitate. Jucătorii români au talent, pleacă în străinătate, dar se întorc în şase luni. Renunţă foarte uşor. Mie nu mi-a fost greu când am venit în România? Dar nu am renunţat şi nu am vrut să mă întorc imediat acasă. Am vrut să mă impun, să progresez, să urc mai sus. 

Nu poţi să compari naţionalele României şi Serbiei. Serbia are 3-400 de jucători în campionate puternice. Ai de unde alege, pentru că joacă la cluburile lor. În ultimul sezon, Aleksandar Mitrovici a reuşit 43 de goluri în Championship, despre care unii spun că e un campionat mai dificil decât Premier League, la anumite capitole. În comparaţie, câte goluri a dat George Puşcaş la Reading?”, a spus Boris Keca, la ProArena. 

Afla mai multe despre: fcsb-octavian popescu-liga 1 

viewscnt
Articole similare