Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător de la CFR Cluj, favorit să o preia pe Juventus Torino

Un fost jucător de la CFR Cluj, favorit să o preia pe Juventus Torino

Fotbal

Comentarii

Juventus nu traversează cea mai bună perioadă a existenţei sale, nici din punct de vedere sportiv, nici in punct de vedere al organizării.

Juventus Torino a fost penalizată cu 15 puncte în Serie A, din cauza scandalului de fraudă fiscală în care a fost implicată, iar acum se află pe locul 7, cu 32 de puncte, la 12 puncte distanţă de locurile de Liga Campionilor.

Roberto De Zerbi, favorit să o preia pe Juventus Torino

Chiar dacă nu ar fi primit penalizarea de 15 puncte, Juventus Torino nu ar fi avut nicio şansă de a câştiga titlul în acest sezon. Ar fi făcut 47 de puncte, la egalitate cu Inter Milano, pe locul secund. 

  • Aşadar, ar fi fost tot la 15 puncte distanţă de liderul Napoli, care nu s-a mai impus în Serie A de 33 de ani.

În acest condiţii, noua conducere al lui Juventus nu este deloc încântată de exprimarea echipei sub comanda lui Massimiliano Allegri, iar principal favorit pentru pentru a-l înlocui ar fi un alt italian, Roberto De Zerbi, antrenorul englezilor de la Brighton.

Conform ”The Telegraph”, specialiştii îi prevăd lui De Zerbi un viitor strălucitor, după cum a reuşit să-şi coordoneze echipele în ultimii ani - Sassuolo, Şahtior şi Brighton.

Juventus nu este singura echipă care analizează cu atenţie varianta De Zerbi. Inter, Milan şi Tottenham îl urmăresc şi ele cu atenţie pe tehnician şi sunt gata să-i facă o ofertă, în cazul în care Simone Inzaghi, Stefano Pioli sau Antonio Conte vor fi îndepărtaţi.

Cine este Roberto De Zerbi?

Roberto De Zerbi este un fost fotbalist crescut la academia celor de la AC Milan. Nu a apucat să debuteze la prima echipă, însă a bifat prezenţe pentru Monza, Padova, Avellino, Lecco, Arezzo, Catania, Napoli şi Brescia, înainte să ajungă în România.

În 2010, la 31 de ani, De Zerbi a fost împrumutat de Napoli la CFR Cluj, pentru şase luni. În vară, De Zerbi şi-a reziliat contractul cu Napoli şi a semnat definitiv cu CFR, unde avea să mai rămână  alte două sezoane, până în vara lui 2012.

  • În 2013, după o ultimă experienţă la Trento, s-a retras din activitate.
  • 30 de meciuri, 8 goluri şi 6 pase decisive a reuşit De Zerbi la CFR Cluj.

Ca antrenor, De Zerbi le-a pregătit pe Darfo Boario, Foggia, Palermo, Benevento, Sassuolo, Şahtior, iar din vara lui 2022 se află la Brighton.

Afla mai multe despre: de zerbibrightonjuventuscfr cluj 

viewscnt
Articole similare