Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător din Liga 1, mărturii şocante din infernul din Indonezia: ”Fanii au intrat peste noi în vestiar. Era sânge peste tot, pantofi, haine...”

Un fost jucător din Liga 1, mărturii şocante din infernul din Indonezia: ”Fanii au intrat peste noi în vestiar. Era sânge peste tot, pantofi, haine...”

Campionate

Comentarii

Abel Camara, fost mijlocaş la Petrolul, a trăit pe viu coşmarul din Indonezia, unde 174 de suporteri au murit după ce au pătruns pe teren.

Rivalitatea incredibilă dintre Arema FC şi Persebaya Surabaya a atins cel mai urât episod din istoria sa. În jur de 174 de persoane au murit după ce peste 3.000 de fani au intrat pe teren.

În mijlocul acestor evenimente a fost şi Abel Camara, fost jucător la Petrolul, care în prezent este sub contractu cu Arema. Acesta a povestit pentru Marca incredibilele scene prin care a trecut.

Un fost jucător din Liga 1, mărturii din coşmarul din Indonesia

Abel Camara a jucat pentru Petrolul în perioada iunie 2013 - iunie 2014. În vara care a trecut s-a transferat la Arema FC, în Indonesia, unde avea să treacă prin cele mai îngrozitoare momente din viaţa sa.

Camara a jucat pentru Arema FC, care a pierdut cu 2-3 derby-ul cu Persebaya Surabaya. A fost primul derby pe care Arema l-a pierdut în ultimii 20 de ani, în faţa marei rivale.

Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani spune că a fost infern după finalul meciului. Jucătorii au mers să-şi prezinte scuze în faţa suporterilor, dar aceştia s-au urcat pe garduri şi au început să sară în teren, pentru a le cere socoteală.

Camara povesteşte că el şi colegii săi s-au refugiat la vestiare, dar acolo au pătruns foarte mulţi suporteri şi unii dintre ei au decedat din cauza evenimentelor violente care au avut loc acolo:

”Ştiam de două săptămâni că vom juca împotriva lor, dar nici fanii lor nu vin pe stadionul nostru, nici ai noştri nu merg pe al lor. În timpul săptămânii s-a vorbit foarte mult despre acest meci, despre stadionul nostru şi despre rivalitate.

În tot oraşul s-a vorbit despre acest joc, încânt a fost un joc ce a depăşit miza celor 3 puncte, a fost un joc pe viaţă şi pe moarte.

Înainte de începerea meciului era deja multă confuzie la intrarea echipei adverse. Când meciul s-a terminat, adversarii au părăsit stadionul în aproximativ 10 minute, în maşini blindate.

Între timp, noi ne-am dus să ne cerem scuze suporterilor noştri pentru că am pierdut derby-ul şi, în acel moment, suporterii au început să urce pe garduri. Poliţiştii ne-au rugat să mergem la vestiar, pentru că mai devreme sau mai târziu ar putea pierde controlul asupra situaţiei.

Ne-am închis în vestiar şi fanii au încercat să intre, a trebuit să punem o masă pentru a bloca uşa. Au reuşit să intre în vestiarul nostru şi au ajuns să moară direct acolo”, a declarat Abel Camara pentru Marca.

Coşmarul din Indonezia, prin ochii lui Abel Camara: ”Când am ieşit din vestiar era numai sânge”

După ce situaţia s-a calmat, Camara spune că a trăit un alt şoc în momentul în care a ieşit din vestiar. Mijlocaşul născut în Guinea-Bissau spune că peste tot era numai sânge şi haine ale celor care au intrat în acea zonă de vestiar:

”Nu trecusem niciodată prin aşa ceva. În acele momente speri doar să nu ţi se întâmple nimic. Când totul s-a terminat a venit ce este mai rău. Am ieşit din vestiar şi am început să vedem mult sânge, pantofi, adidaşi, haine peste tot. Poliţiştii comentau că le-au colegi le-au murit.

Nu am trăit niciodată un moment ca acesta niciodată. Ne temeam pentru vieţilor noastre, nu puteam face nimic, am fost încolţiţi ca şobolanii.

Nu este sănătos şi sigur să fii într-o ţară în care în orice moment fanii vor să-i lovească pe jucători. Aşa că, atunci când acest lucru şi momentele de doliu se vor termina, vor vorbi cu conducerea şi mă voi gândi la viitorul meu”, a mai spus Camara pentru Marca.com.

Afla mai multe despre: indonezia 

viewscnt
Articole similare