You are here:

Un fost jucător din Liga 1, traumatizat după experienţa din România: "A fost o poveste nebună. Este greu să mai ai încredere în oameni după aşa ceva"

Un fost jucător din Liga 1, traumatizat după experienţa din România: "A fost o poveste nebună. Este greu să mai ai încredere în oameni după aşa ceva"galerie foto

Fotbal

Comentarii

În vara lui 2019, formaţia de primă ligă din România, OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, anunţa în stilul caracteristic, pe Facebook, transferul jucătorului croat, Christian Ilic (23 de ani), care evoluase ultima dată în prima ligă din Austria, la TSV Hartberg

Mijlocaşul ofensiv semnase cu covăsnenii un contract pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă un an, însă aventura avea să se termine mult mai curând decât au preconizat conducătorii clubului sau jucătorul. După doar săptămâni, Csaba Laszlo şi-a anunţat colaboratorii că s-a convins asupra calităţilor jucătorului şi că nu mai are nevoie de el în continuare, după cum a povestit chiar Christian Ilic, în presa din Scoţia, acolo unde joacă la o fostă adversară a FCSB-ului din Europa, Motherwell.

"A fost o poveste nebună. Vara trecută a fost una care mi-a arătat cum este fotbalul, dar şi mi-a arătat şi cât de repede se pot schimba lucrurile. Am semnat contractul, apoi au anunţat că nu se vor baza pe şapte jucători, printre ei fiind şi eu. Am acceptat şi această situaţie. Este greu să mai am încredere în oameni după această întâmplare. M-am antrenat două săptămâni în România, apoi mi-au spus că nu mai au nevoie de mine. Să am din nou încredere în oameni, singur într-o ţară străină, a fost foarte dificil", a povestit Ilic, în presa din Scoţia.

Christian Ilic, fost jucător la Sepsi: "A fost o poveste nebună. Este greu să mai ai încredere în oameni după aşa ceva"

Christian Ilic şi-a început cariera la SC Weiz, în Austria, apoi s-a transferat la TSV Hartberg, pentru care a jucat cinci sezoane, între 2014 şi 2019. După experienţa eşuată de la Sepsi, din vara lui 2019, Ilic a semnat cu formaţia die prima ligă scoţiană, Motherwell. În acest sezon, fotbalistul croat născut în Austria a bifat şase prezenţe în Campionatul Scoţiei şi cinci în Cupa Ligii Scoţiei, marcând un gol în ultima dintre competiţii.

"Dar mi-am asumat din nou riscul şi am semnat cu acest mare club şi sunt fericit. Jucătorii m-au ajutat să mă adaptez rapid. Când am văzut băieţii cu tatuaje, puternici, m-am gândit <<băieţii ăştia sunt duri>>. Dar au fost foarte buni cu mine şi m-au ajutat să mă adaptez foarte uşor. Nu-ţi lipsesc prea mult prietenii de acasă când îi ai pe tipii ăştia alături. Sunt foarte amabili şi vreau să le mulţumesc", a mai adăugat tânărul mijlocaş, care s-a îndrăgostit de ceea ce a găsit la Motherwell.

  • Cota de piaţă a jucătorului, conform Transfermarkt, este de 250.000 de euro.
  • Motherwell se află pe locul 3 în Scoţia, după granzii Celtic şi Rangers. 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare