Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost oficial din Liga 1 a dezvăluit de ce nu va reuşi Dan Petrescu la o echipă din afară: ”Probabil că stilul lui dictatorial îl ajută aici!”

Un fost oficial din Liga 1 a dezvăluit de ce nu va reuşi Dan Petrescu la o echipă din afară: ”Probabil că stilul lui dictatorial îl ajută aici!”

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, şi a câştigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a României, al optulea din istoria sa.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, clujenii au 57 de puncte, în timp ce a doua clasată, FCSB, care a înregistrat sâmbătă o remiză, are 53 de puncte. CFR Cluj a mai câştigat campionatul în 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021.

Dinu Gheorghe, fost oficial din Liga 1, susţine că stilul autoritar al lui Dan Petrescu se pliază bine asupra campionatului românesc. De asemenea, el suţine că este antrenorul român al momentului din ultimii ani. 

”Probabil că stilul lui dictatorial îl ajută aici!”

”Sigur, pentru fotbalul intern, este antrenorul ultimilor ani fără nicio discuţie, dar nu putem face o apreciere corectă asupra calităţilor lui de antrenor atât timp cât afară nu a performat. A fost pe la Krasnodar, pe la Dinamo Moscova, a mai fost prin Turcia foarte puţin. 

Probabil că stilul lui dictatorial, aici în campionatul românesc, îl ajută, prinde. Probabil la echipe din alte campionate, cu jucători de alt calibru, acolo mai greu să te impui cu acest mod de lucru. Trebuie să apreciem ce a făcut aici, în România. 

Pentru asta, repet, este antrenorul ultimilor ani, fără nicio discuţie. A reuşit şi cu o echipă mai mică decât CFR, Unirea Urziceni, să câştige un campionat şi atunci a făcut o performanţă bună în cupele europene cu Urziceniul. Cu CFR a fost aproape să treacă de faza grupelor.

Deocamdată este antrenorul care… Oricine vrea să se bată pentru titlu are o şansă mare dacă îl aduce pe Dan Petrescu şi acceptă condiţiile lui, pentru că e un antrenor foarte scump. Şi nu mă refer aici la salariul lui.

A avut la dispoziţie, la un moment dat, atâţia jucători că nu avea loc pe lista pentru Ligă, nu aveau loc în autocar dacă îi puneai pe toţi. Sigur, asta înseamnă costuri foarte mari. Iar, din ce ştiu eu, el este extrem de exigent cu cei care conduc clubul. Cere ce e mai bun pentru jucătorii lui. E un antrenor care face performanţă, dar şi cere mult”, a spus Dinu Gheorghe, la ProSport.

Afla mai multe despre: cfr-dan petrescu-dinu gheorghe 

viewscnt
Articole similare