Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist de la Nice a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la ură pe motive religioase

Un fotbalist de la Nice a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la ură pe motive religioase

Ligue 1

Comentarii

Youcef Atal, internaţionalul algerian al OGC Nice, a fost condamnat, miercuri, la opt luni de închisoare cu suspendare pentru că a distribuit o înregistrare video în care se cerea "o zi neagră pentru evrei", pe fondul conflictului dintre Israel şi Hamas.

Youcef Atal, condamnat 

Tribunalul penal din Nisa ceruse o pedeapsă de zece luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 45.000 de euro.

Acuzat de instigare la ură pe motive religioase, el va trebui să plătească o amendă de 45.000 de euro şi să îşi publice condamnarea pe cheltuiala sa în cotidianul regional Nice-Matin şi în ziarul Le Monde, a precizat tribunalul penal în hotărârea sa.

După ce publicat pe reţelele de socializare un mesaj al unui predicator palestinian care cerea „o zi neagră împotriva evreilor”, Youcef Atal (27 de ani) a fost exclus din lotul profesionist al echipei de club. Internaţionalul algerian nu a mai disputat niciun meci pentru OGC Nice, de la începutul lunii octombrie, evoluând doar pentru naţionala Algeriei.

La începutul lunii octombrie, după publicarea primului său mesaj, Atal a revenit publicând un al doilea mesaj: „Îmi dau seama că postarea mea a şocat mulţi oameni, ceea ce nu a fost în intenţia mea şi îmi cer scuze. Aş dori să-mi clarific punctul de vedere fără nicio ambiguitate: condamn ferm toate formele de violenţă, oriunde în lume şi susţin toate victimele. Nu voi susţine niciodată un mesaj de ură. Pacea este un ideal în care cred cu tărie”, a scris Atal în a doua sa postare.

Atal, în vârstă de 27 de ani, a fost convocat la echipa naţională a Algeriei pentru Cupa Africii pe Naţiuni, care va începe săptămâna viitoare în Coasta de Fildeş.

 

Afla mai multe despre: youcef atalnice 

viewscnt
Articole similare