You are here:

Un fotbalist român a evoluat la FCSB, Real Madrid şi Barcelona, iar acum va fi antrenat de idolul său, marele Guti Hernandez

Un fotbalist român a evoluat la FCSB, Real Madrid şi Barcelona, iar acum va fi antrenat de idolul său, marele Guti Hernandezgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Tânărul jucător român, Andrei David Silviu Vraciu, în vârstă de 17 ani, şi-a văzut visul împlinit, astăzi, când a semnat primul contract de profesionist, cu Almeria, formaţie din liga secundă a Spaniei, unde va fi antrenat de idolul său, fostul "galactic" Guti Hernandez.

A fost coleg cu băieţii lui Guardiola, Zidane şi Neville

Jucătorul român a avut un traseu sportiv impresionant până la această vârstă. A 5 ani început fotbalul la FCSB. A stat doar doi ani de zile, înainte să simtă şi aerul Academiei Hagi, care doar ce se pusese pe picioare. Nu a stat mult la Constanţa şi a luat drumul Spaniei, unde a evoluat pentru juniorii celor de la Barcelona. A fost coleg cu fiul lui Pep Guardiola, Marius. După un an de zile, Vraciu a "trădat" pentru rivala Real Madrid, acolo unde a evoluat şase sezoane, fiind unul dintre cei mai apreciaţi tineri jucători de la "La Fabrica". Îl avea coleg de cameră cu unul dintre fiii lui Zinedine Zidane, Theo Zidane.

Românul a avut oportunitatea de a fi antrenat de unul dintre cei mai valoroşi mijlocaşi din istoria Spaniei, Guti Hernandez, omul ce căra pianul "galacticilor" Ronaldo, Zidane sau Figo. Nu a ratat nicio ocazie să se pozeze alături de idolul său, cel care i-a insuflat pasiunea pentru postul de mijlocaş central, asimilat şi de român.

În 2016, Vraciu a părăsit Madridul pentru Valencia, unde mergea să fie coleg cu fiul legendarului jucător englez, Phil Neville, Harvey. Fostul fundaş dreapta era secundul fratelui său, la acea vreme, la cârma formaţie de seniori. Avea doar 15 ani când talentatul puşti născut în Bacău a decis că are nevoie de o schimbare în viaţa sa. A continuat să străluească şi la Valencia, acolo unde şi-a asumat din plin rolul de coordonator de joc, în stilul lui Luka Modric.

Vraciu a semnat cu Almeria!

În aceste zile, puştiul ajuns de 17 ani s-a întors alături de idolul său. Nu la Real Madrid, ci la Almeria, formaţie care se luptă pentru promovarea în La Liga, fiind pe locul doi în Segunda, la şapte puncte în spatele lui Cadiz. Guti Hernandez a fost cel care l-a cerut cu insistenţă pe talentatul jucător român la Almeria, formaţia pe care o antrenează din luna noiembrie a acestui an. Este prima experienţă ca antrenor principal pentru Guti Haz (43 de ani), pentru care a bifat deja şase meciuri (3 victorii şi 3 egaluri). 

Vraciu a făcut anunţul pe pagina personală de Facebook, unde a realizat un colaj cu toate fotografiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de idolul lui, Guti Hernandez, cel care îi va fi antrenor acum, la Almeria.

Selecţii la naţionalele U16 şi U17

Antrenorii federali al României au realizat, de-a lungul timpului, mai multe trialuri în Spania, la care a participat şi Andrei David Silviu Vraciu. Acesta s-a evidenţiat de fiecare dată, iar acest lucru i-a adus o prezenţă în tricoul U16 al României, şi două în cel U17.  Odată cu intrarea în circuitul profesionist, există şanse mari ca Vraciu să se întoarcă în echipele de juniori ale României şi să încânte şi asistenţa din România, precum a făcut-o şi intenţionează să o mai facă în Spania.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbal fcsbrealbarcelonavraciu 

viewscnt
Articole similare