Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un jucător de la FCSB, în TOP 5 cei mai valoroşi tineri jucători din Europa de Est. ”Este gata să facă pasul spre BIG FIVE”

Un jucător de la FCSB, în TOP 5 cei mai valoroşi tineri jucători din Europa de Est. ”Este gata să facă pasul spre BIG FIVE”galerie foto

Fotbal

Comentarii

Europa de Est continuă să rămână un izvor nesecat de talente, care alimentează an de an cele mai importante campionate din Vest.

În urmă cu 30 de ani s-au remarcat Gheorghe Hagi sau Hristo Stoichkov, astăzi îl avem pe georgianul Khvicha Kvaratskhelia, cotat la 100 de milioane de euro.

Octavian Popescu, pregătit pentru transferul în Vest?

Cum nu toate cluburile din Vest îţi permit să transfere pe asemenea sume, îşi pregătesc o adevărată ”vânătoare” de tinere talente. Mai exact, transferă jucători tineri, cu potenţial, pe sume accesibile, iar în câţiva ani îi vinde ”balaurilor” pentru un profit generos.

Acest tip de afacere nu are cum să înceteze vreodată, iar Europa de Est rămâne o piaţă extrem de atractivă pentru cluburile bune ale Vestului, dar care nu dispun de bugete nelimitate.

În ultima perioadă, a devenit tot mai uşor acest proces, al căutării de jucători, deoarece s-au dezvoltat numeroase site-uri ce monitorizează evoluţiile jucătorilor în cele mai mici detalii, transformate, apoi, în parametri.

Un exemplu este Wyscout, pe care scouterii îl folosesc frecvent pentru a monitoriza cât mai mulţi jucători în acelaşi timp. Aceştia se folosesc de parametrii tactici şi tehnici pentru a decide, în final, ce jucător merită transferat.

Specialiştii de la ”Total Football Analysis” au selectat, din lista uriaşă de tineri jucători din Est, cinci nume care, în opinia lor, sunt gata să facă pasul către fotbalul din Vest.

Printre ei se regăseşte şi mijlocaşul celor de la FCSB; Octavian Popescu (20). Iată cum a fost caracterizat fotbalistul român:

Octavian Popescu este, fără îndoială, jucătorul cel mai pregătit să facă pasul către o ligă din BIG FIVE. După cum puteţi vedea din grafic, are 1913 minute jucate în ligă şi stă excelent la progresia pe faza de atac. Demonstrează că este un pericol permanent pentru poarta adversă”.

Alţi jucători interesanţi din Est

Alţi patru jucători din Est, pregătiţi să facă pasul spre Vest, pe baza evoluţiilor din acest sezon:

  • Nikolay Zlatev (bulgar, 18 ani, mijlocaş lateral) - Cherno More
  • Szymon Wlodarczyk (polonez, 20 de ani, atacant) - Gornik Zabrze
  • Michal Sevcik (ceh, 20 de ani, mijlocaş central) - Brno
  • Balint Katona (ungur, 20 de ani, mijlocaş central) - Kecskemeti

De asemenea, pe o listă extinsă a jucătorilor tineri din Est, de urmărit în această perioadă, se mai regăsesc şi alţi doi fotbalişti români:

  • Adrian Mazilu (mijlocaş lateral, 17 ani) - Farul Constanţa
  • Louis Munteanu (atacant, 20 de ani) - Farul Constanţa

Afla mai multe despre: octavian popescuwyscout 

viewscnt
Articole similare