Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un jucător de la Nice a fost suspendat şapte meciuri pentru declaraţii controversate legate de conflictul Israel-Hamas

Un jucător de la Nice a fost suspendat şapte meciuri pentru declaraţii controversate legate de conflictul Israel-Hamas

Fotbal

Comentarii

Internaţionalul algerian Youcef Atal, jucătorul echipei OGC Nice, vizat de o anchetă preliminară pentru ''apologia terorismului'', după o postare legată de conflictul dintre Israel şi Hamas, a fost suspendat pentru şapte meciuri de către Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa (LFP).

Youcef Atal, în vârstă de 27 de ani, a şters rapid postarea respectivă şi şi-a prezentat scuze ulterior, însă clubul său a decis pe 18 octombrie să-l suspende până la noi ordine.

  • Consiliul naţional de etică al Federaţiei franceze de fotbal (FFF) a sesizat Comisia de disciplină a Ligii.

Youcef Atal, suspendat şapte meciuri 

Comisia a precizat că sancţiunea va intra în vigoare "începând de marţi, 31 octombrie 2023, la ora 00:00". Practic, jucătorul nu este suspendat de LFP pentru meciul dintre Clermont şi OGC Nice, programat vineri seară în Ligue 1, însă rămâne suspendat de clubul său.

  • Contactat de AFP, OGC Nice a indicat că nu doreşte să facă pentru moment comentarii în legătură cu acest subiect.

Fotbalistul algerian este acuzat că a distribuit comentarii controversate despre conflictul care are loc în prezent în Israel. El a postat pe reţelele de socializare un videoclip al unui predicator care făcea afirmaţii antisemite şi îndemna la violenţă, în plin război între armata israeliană şi mişcarea islamistă Hamas.

După izbucnirea scandalului, Atal a revenit cu un altă postare în care şi-a cerut scuze şi a asigurat că nu a intenţionat niciun moment să transmită "un mesaj de ură", însă această explicaţie nu a atenuat criticile.

"Sunt conştient că postarea mea a şocat mai multe persoane, ceea ce nu a fost intenţia mea şi îmi cer scuze pentru asta. Ţin să-mi clarific punctul de vedere fără nicio ambiguitate: condamn cu fermitate orice formă de violenţă, oriunde în lume, şi sprijin toate victimele. Nu voi susţine niciodată un mesaj de ură", a precizat Youcef Atal.

Afla mai multe despre: israelhamasniceatal 

viewscnt
Articole similare