adplus-dvertising
You are here:

Un jucător de la Ştiinţa Baia Mare, revenit din Africa de Sud, a fost depistat cu COVID! Ce se întâmplă

Un jucător de la Ştiinţa Baia Mare, revenit din Africa de Sud, a fost depistat cu COVID! Ce se întâmplă

Rugby

Comentarii

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Acestuia îi va fi recoltată, joi, o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino.

"Ministerul Sănătăţii informează că cei 29 de sportivi repatriaţi din Africa de Sud care au sosit la Baia Mare au fost testaţi şi li s-au asigurat condiţiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. Unul dintre sportivi a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic", a transmis, miercuri seară, MS.

Conform sursei citate, acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" Bucureşti.

Astfel, este vorba despre un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.

Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.

Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

viewscnt
Articole similare