adplus-dvertising
You are here:

Un jucător important din tenis, suspendat două luni pentru dopaj! A fost sancţionat după ce a uitat să facă un aspect important

Un jucător important din tenis, suspendat două luni pentru dopaj! A fost sancţionat după ce a uitat să facă un aspect important

Tenis

Comentarii

Tenismanul spaniol Fernando Vedasco (39 de ani), fost număr 7 mondial, a fost suspendat două luni pentru dopaj, deoarece a uitat să prelungească autorizaţia de uz terapeutic (AUT), a anunţat, miercuri, agenţia de Tenis pentru Integritate (ITIA).

Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj

Urme ale stimulentului sistemului nervos central metilfenidat au fost găsite în urina lui Verdasco la un turneu Challengers Tour de la Rio de Janeiro, în februarie 2022.

ITIA a acceptat însă explicaţiile jucătorului conform cărora acesta avea AUT pentru acest produs dar că „a uitat să-l reînnoiască când a expirat”. De la analiza pozitivă, Verdasco şi-a reînnoit şi obţinut cererea de AUT, ITIA a considerat că „nu a încercat să trişeze” şi a redus suspendarea jucătorului de la doi ani la două luni, care a acceptat.

Semifinalist la Australian Open 2009, în prezent pe locul 125 în lume, el va putea juca din nou din 9 ianuarie 2023, precizează ITIA.

viewscnt
Articole similare