Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nou obstacol pentru Universitatea Cluj în lupta pentru promovarea în Liga I. Ce a decis FRF

Un nou obstacol pentru Universitatea Cluj în lupta pentru promovarea în Liga I. Ce a decis FRF

Liga 2

Comentarii

Universitatea Cluj are tot mai mari probleme în lupta pentru promovarea în prima ligă.

După înfrângerea neaşteptată cu ACS Comuna Recea, scor 1-0, „sepcile roşi” au avut parte de nouă veste proastă. Comisia de Disciplină a anunţat că Farul Constanţa a câştigat la „masa verde” duelul cu Universitatea Cluj. 
Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată Admite sesizarea Departamentului de Competiţii a FRF. În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanţa„ a fost anunţul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF. 
Primul meci programat de cele două echipe a fost anulat din cauza faptului că Universitatea Cluj avea cazuri de COVID-19, iar ulterior, la a doua programare, cei de la constanţa au reclamat îmbolnăviri cu noul corona virus. Astfel că au început reproşurile între cele două tabere.
Ardelenii i-au acuzat pe cei de la Farul că au făcut în aşa fel încât să nu se poată disputa meciul. 

Ce spune regulamentul

Decizia luată de Comisii, 3-0 pentru Farul, este, în ciuda protestelor clujenilor, în conformitate cu regulamentul stabilit înaintea startului actualei stagiuni. Concret, meciul nu s-a disputat la data stabilită iniţial din cauza celor de la U Cluj, care nu au putut alinia o echipă ca urmare a numeroaselor cazuri de COVID-19 din lot, iar înainte de momentul reprogramării, Farul a fost echipa care nu a primit permisiunea DSP-ului să joace. Conform regulamentului, meciurile din Liga 2 se pot amânat o singură dată, iar dacă nici la reprogramare nu se poate juca, echipa care pierde este cea din cauza căreia s-a amânat meciul în prima instanţă, adică U Cluj în această speţă.

Cum arată clasamentul din Liga 2

După această decizie s-a schimbat clasamentul Ligii secunde. Echipa lui Ciprian Marica a urcat pe un loc de play-off, aflându-se pe locul 5 cu 28 de puncte. În timp ce, clujenii sunt pe locul 10, cu 26 de puncte. Lupta pentru promovare în primul eşalon e din ce în ce mai grea pentru „U”, care mai are de disputat doar două meciuri: cu U Craiova 1948 şi cu Petrolul Ploieşti. 

Afla mai multe despre: universitatea clujliga 2farul constantafrf 

viewscnt
Articole similare