You are here:

Un nou record doborât de Cristiano Ronaldo. Este cel mai longeviv jucător al naţionalei Portugaliei cu 6.426 de zile de la debut

Un nou record doborât de Cristiano Ronaldo. Este cel mai longeviv jucător al naţionalei Portugaliei cu 6.426 de zile de la debut

Fotbal

Comentarii

Sâmbătă, Portugalia are meci în deplasare cu Serbia, formaţie care a câştigat primul meci în faţa Irlandei, scor 3-2. Portugalia este calificată la EURO 2020.

Portughezul Cristiano Ronaldo a doborât un nou record în meciul de ieri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Acesta a devenit cel mai longeviv jucător al naţionalei sale cu 6.426 de zile de la debut, depăşindu-l pe Vitor Damas.

Ronaldo a debutat pentru naţionala Portugaliei pe data de 20 august 2003 la vârsta de 17 ani. Meciul cu Azerbaidjan câştigat de portughezi cu 1-0 printr-un autogol a reprezentat ziua cu numărul 6.426 de când căpitanul Portugaliei îşi făcea debutul la naţională. Vitor Damas, fostul jucător care deţinea recordul a avut o longevitate de 6.305 zile. Putea să mai joace însă s-a retras după Campionatul Mondial din 1986. Pe locul 3 pe acest podium este Rui Jordao, retras şi el în 1989.

Portugalia a obţinut a 50-a victorie din 80 de partide cu Fernando Santos ca selecţioner al formaţiei. Sâmbătă, Portugalia are meci în deplasare cu Serbia, formaţie care a câştigat primul meci în faţa Irlandei, scor 3-2. Portugalia este calificată la EURO 2020.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: cristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare