You are here:

Un nume uriaş din naţională nu a prins bilet la EURO: ”Am vorbit cu Stoichiţă şi mi-a dat un site”. Panduru, supărat: ”Era o problemă pentru FRF?”

Un nume uriaş din naţională nu a prins bilet la EURO: ”Am vorbit cu Stoichiţă şi mi-a dat un site”. Panduru, supărat: ”Era o problemă pentru FRF?”
Comentarii

Ion ”Liţă” Dumitru (74 de ani) a petrecut câteva zile în Germania pe durata EURO 2024, însă nu a participat la niciun dintre cele patru meciuri ale României.

”Liţă” Dumitru reprezintă unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria fotbalului românesc.

Fostul mijlocaş, campion cu Steaua în 1976 şi 1978, a participat alături de echipa naţională la Campionatul Mondial din Mexic (1970), fiind om de bază în selecţionata pregătită la acea vreme de Angelo Nicolescu.

Ion Dumitru este al patrulea cel mai tânăr fotbalist român care a jucat la un Campionat Mondial (20 de ani şi cinci luni), după Gică Hagi, Cristi Chivu şi Florin Răducioiu.

Panduru, dezamăgit de dialogul purtat de Liţă Dumitru cu Mihai Stoichiţă. Ce exemplu a dat expertul

Ion Dumitru a dezvăluit că a încercat să îşi cumpere bilet la meciul cu Olanda, însă s-a lovit de preţurile foarte mari impuse de UEFA. Fostul jucător de legendă susţine că a avut o discuţie cu Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, care i-a explicat procedura prin care îşi poate achiziţiona accesul la meci.

”Am fost şi eu la EURO, am stat vreo patru zile. Primul meci (n.r. - cu Ucraina) nu l-am văzut, eram în America şi m-a invitat cumnatul meu cu nişte băieţi. Am stat vreo patru zile acolo. Dacă am văzut că biletele sunt foarte scumpe şi nu puteam să mergem... Adică puteam să mergem, dar... 

Am încercat să vorbesc cu Stoichiţă şi mi-a dat un site pe care trebuia să intrăm, dar nu aveau bilete şi trebuia să aşteptăm mult. Am zis că mă duc în România, mă uit la televizor. N-am apelat la federaţie, l-am întrebat pe Stoichiţă <<Bă, de unde putem să facem rost de bilete?>>. <<Liţă, intră pe site-ul ăla şi acolo sunt bilete la care să aşteptaţi şi luaţi precis>>.

Am hotărât că nu are rost să mai stăm. Am zis că mă duc în România. Nu, nu e un subiect. În cazul meu eram deja acolo, începuse al doilea meci. Cred că nu avea rost să insist, nu am insistat, am zis că plec”, a spus Liţă Dumitru

Basarab Panduru a dat exemplul unor foşti fotbalişti din străinătate şi este de părere că FRF ar fi trebuit din propria iniţiativă să le ofere posibilitatea de a cumpăra bilete oamenilor ce au scris istorie în tricolor.

”Până să sune Rummenigge, sunau ăia din federaţie. <<Domnul Rummenigge, vreţi să veniţi la meciuri? Nu? Salutare>>. (n.r. - i se adresează lui Liţă Dumitru) Ştiţi câţi foşti jucători care au participat, au jucat la un Campionat Mondial pentru România mai sunt în viaţă? (n.r. - 44)

Vi se pare că mai sunt mulţi? Vi se pare că e o mare problemă pentru FRF să dea 44 de bilete? Nu să dea, să fie disponibile pentru meciurile astea. Atenţie, ca să nu fiu prost interes. La meciurile din preliminarii de fiecare dată am fost sunat şi întrebat dacă vreau să merg când joacă România acasă. Am mulţumit de fiecare dată”, a adăugat Panduru.

 

Afla mai multe despre: euro 2024stoichiţăliţă dumitru 

viewscnt
Articole similare