Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un oficial înalt surprinde şi dezvăluie de ce a început războiul dintre Rusia şi Ucraina

Un oficial înalt surprinde şi dezvăluie de ce a început războiul dintre Rusia şi Ucraina

Diverse

Comentarii

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoly Antonov, explică faptul că Moscova vrea ca războiul să se încheie curând. De asemenea, a explicat motivul invaziei.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoly Antonov, a explicat motivele atacului armat asupra Ucrainei, într-un interviu pentru Newsweek.

Oficialul a explicat ce trebuie să facă Kievul pentru ca Rusia să stopeze atacurile: "Operaţiunea specială din Ucraina este rezultatul lipsei de voinţă a regimului de la Kiev de a opri genocidul asupra ruşilor prin îndeplinirea obligaţiilor care îi revin în temeiul angajamentelor internaţionale”, a menţionat Antonov.

Ambasadorul consideră că Ucraina a falsificat masacrul de la Bucea şi a subliniat şefului SUA că astfel de acuzaţii împotriva Kremlinului ar putea afecta serios discuţiile de pace dintre cele două naţiuni. „În fiecare zi, autorităţile ucrainene îşi intensifică campania de dezinformare împotriva Rusiei, răspândind noi acuzaţii fără temei despre presupusele atrocităţi şi crime de război ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse”, a spus Antonov.

Lugansk şi Doneţk, miza Rusiei

Antonov susţine că „dorinţa statelor membre NATO de a folosi teritoriul unui stat vecin pentru a stabili un punct de sprijin în lupta împotriva Rusiei este, de asemenea, evidentă. Ideile ultranaţionaliste au ajuns la putere la Kiev”.

"Rusia nu a avut de ales decât să recunoască independenţa Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk. 

În conformitate cu capitolul VII, articolul 51 din Carta ONU, cu autorizarea Consiliului Federaţiei Ruse şi în executarea Tratatelor de prietenie şi asistenţă reciprocă cu Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk, preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin a luat decizia de a începe o operaţiune militară specială”, a explicat el. 

În interviu, ambasadorul susţine că "scopul Rusiei este demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei pentru a reduce ameninţările militare reprezentate de statele occidentale care încearcă să folosească poporul fratern ucrainean în lupta împotriva ruşilor”; precum şi să pună capăt „genocidului comis de regimul de la Kiev şi să asigure Ucrainei un statut neutru şi fără arme nucleare”.

Antonov a dezvăluit că Rusia ar dori să pună capăt conflictului în curând, la o dată devreme. Moscova „face tot posibilul pentru a negocia o cale către sfârşitul timpuriu al confruntării, restabilirea păcii în Donbass şi întoarcerea poporului Ucrainei la o viaţă paşnică”, a conchis el.

 

Afla mai multe despre: rusiaucraina 

viewscnt
Articole similare