Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un renumit antrenor român de lupte şi-a pierdut viaţa în incendiul de la ATI Piatra Neamţ

Un renumit antrenor român de lupte şi-a pierdut viaţa în incendiul de la ATI Piatra Neamţgalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Fostul antrenor de lupte Mircea Covătaru este una din victimele incendiului de la Spitalul Judeţean Piatră Neamţ, în care şi-au pierdut viaţă zece persoane, conform jurnalfm.ro

Mircea Covătaru avea 74 de ani şi era internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, fiind confirmat cu COVID-19.

În 1977, el a fost primul antrenor al secţiei de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatră Neamţ. Mircea Covătaru a fost campion naţional la tineret, a luptat pentru Farul Constanţa şi Dinamo Bucureşti, iar şapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Ulterior, în perioada 1980-1988 a fost antrenorul loturilor naţionale.

“Federaţia Română de Lupte anunţă cu regret dispariţia maestrului Mircea Covătaru, antrenor emerit al Clubului CS Ceahlăul Piatra Neamţ. O personalitate marcantă a luptelor greco-romane, maestrul a fost cel care a descoperit şi a şlefuit destinele numeroşilor luptătorii. FRL transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este anunţul de pe pagina de Facebook a FR Lupte.

Bărbatul era internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ când s-a produs tragedia. Rudele şi prietenii antrenorului sunt împietriţi de durere.

Tragedie la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ - secţia Terapie Intensivă

În urma incendiului de la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit 10 pacienţi şi 7 persoane au fost rănite, între care şi medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să îşi salveze pacienţii. Aeronava militara care il avea la bord pe medicul-erou de la incendiul din Spitalul din Neamt, a decolat duminica dimineata în jurul orei 7:30 de pe Aeroportul Otopeni. Acesta va fi internat la Spitalul "Regina Astrid" din Belgia. La bord se află o echipă medicală care îi va monitoriza starea în permanenţă. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

Medicul rănit a fost adus la Bucureşti în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi a fost evaluat şi pregătit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat la unitate medicală din Belgia.

Afla mai multe despre: lupte 

viewscnt
Articole similare