You are here:

Un român, MVP-ul Campionatului European de baschet, face pasul în SUA şi visează la NBA! "Vreau să mă văd în draft"

Un român, MVP-ul Campionatului European de baschet, face pasul în SUA şi visează la NBA! "Vreau să mă văd în draft"

Baschet

Comentarii

Dragoş Lungu, MVP-ul Campionatului European U20 Divizia B desfăşurat la Piteşti, are un traseu impresionant în baschet. De la juniorii lui U-BT a ajuns la Global Academy din Australia, unde a jucat doi ani, pentru ca acum să evolueze în campionatul din Statele Unite ale Americii.

De la Cluj, în campionatul american de baschet via Australia

Dragoş Lungu este unul dintre performerii naţionalei de baschet U20 care a câştigat Campionatul European Grupa B, promovând astfel în primul eşalon european. Sportivul, desemnat MVP al turneului de la Piteşti, a început baschetul dintr-o întâmplare.

„Totul a început când aveam 8 ani, tatăl meu ne-a dus pe mine şi fratele meu să ne dea la karate, era atunci un antrenament de baschet şi ne-a zis că ne lasă acolo. Aşa că am început dintr-o întâmplare”, spune Dragoş Lungu, component al naţionalei de baschet U20 a României, pentru Sportsnet.ro

Sportivul mărturiseşte că nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl are atunci când joacă pentru naţionala României.

„Emoţii multe, jucând pentru naţională tot timpul am avut emoţii, să joci pentru ţara ta este o onoare.

Toată lumea din echipa noastră se aştepta să câştigăm turneul, nu ştiu dacă şi publicul”, adaugă Dragoş Lungu, component al naţionalei  de baschet U20 a României.

Puştiul originar din Cluj a făcut paşi uriaşi spre baschetul de peste Ocean. Junior fiind la U-BT el a primit o bursă de studiu la Global Academy din Canberra, pentru care a evoluat 2 ani.

„O experienţă de neuitat în campionatul din Australia, minunată. Mi-a fost mai greu la început să mă acomodez, eu fiind în România jucătorul principal, să merg la academia aceea cu jucători la fel de buni sau mai buni, mi-a fost greu să cred”, recunoaşte sportivul. 

Românului i-a plăcut atât de mult la Antipozi, încât îşi vede viaţa acolo.

„Am vizitat cele mai mari oraşe din Australia, fiind plecat cu echipa mult prin ţară, am putut să merg peste tot. Îmi place extrem de mult, sincer, m-aş muta acolo”, anunţă Dragoş Lungu.

Pentru că a făcut un progres imens şi a impresionat atât la naţională, cât şi în Australia, Dragos a primit o bursă la University of San Diego Athletics şi visează cu ochii deschişi la NBA!

„Vorbind de baschet, americanii joacă foarte rapid, având şi talie, totul se întâmplă repede. Baschetul din Australia semănă mult cu cel din Europa, se joacă mult tactic. Vreau să mă văd în draft, jucând în NBA”, a încheiat Dragoş Lungu, component al naţionalei  de baschet U20 a României.

 

Afla mai multe despre: dragos lungudragos lungu baschetbaschet romania 

viewscnt
Articole similare