adplus-dvertising
You are here:

Un site de propagandă din Rusia a lansat atacuri asupra lui Vladimir Putin: "S-a transformat într-un dictator mizerabil şi paranoic"

Un site de propagandă din Rusia a lansat atacuri asupra lui Vladimir Putin: "S-a transformat într-un dictator mizerabil şi paranoic"

Diverse

Comentarii

În dimineaţa zilei de 9 mai, Lenta.ru, unul dintre cele mai vizitate site-uri de ştiri din Rusia, a postat mai multe articole care criticau aspru războiul din Ucraina şi autorităţile ruse.

Lenta.ru: „Putin a devenit un dictator mizerabil şi paranoic” şi încă 20 de astfel de ştiri

Site-ul de propagandă a publicat mai multe articole în care Vladimir Putin e criticat în termeni duri. 

Luni dimineţa, ruşii au putut citi opusul retoricii Kremlinului, ştiri cu titlurile „Putin a dezlănţuit unul dintre cele mai sângeroase războaie ale secolului XXI”, „Vladimir Putin s-a transformat într-un dictator mizerabil şi paranoic”, „Elita Rusiei este bolnavă de nepotism şi calomnie”, şi articolul „Războiul este mai uşor pentru a acoperi eşecurile economice”. "Putin a purtat un război fără sens şi duce Rusia în abis". 

Deşi ştirile au fost şterse de pe site, o copie a acestora a fost păstrată în arhiva web.

Şeful departamentelor „Economie” şi „Habitat”, Yegor Polyakov, şi editorul acestor departamente, Alexander Miroshnikov, au fost responsabili.

„Nu a fost mâna hackerilor, este decizia noastră conştientă care a fost luată relativ târziu. Iar principalul motiv este conştiinţa noastră”, a scris Egor Poliakov, fostul şef al departamentului Economic, într-o declaraţie transmisă apoi către Mediazone.

O sursă din publicaţie confirmă că acest lucru a fost făcut de angajaţii lor, înlocuind textul cu alte ştiri deja publicate.

Biden a reactivat pentru Ucraina o lege de asistenţă militară datând din al Doilea Război Mondial

Preşedintele american Joe Biden a semnat luni o lege pentru a accelera transportul de echipamente militare către Ucraina, reactivând un dispozitiv care datează din cel de-al Doilea Război Mondial.

"Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022» este bazată pe un program al celui de-al Doilea Război Mondial menit să ajute Europa să reziste lui Hitler şi a fost susţinută de aproape fiecare membru al Congresului”american", a anunţat Casa Albă, menţionând de asemenea că legea a fost promulgată în ziua în care Rusia a marcat aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste.

De la începutul invaziei ruse din 24 februarie, administraţia Biden a oferit aproximativ 3,8 miliarde de dolari în ajutor militar Kievului.

 

viewscnt
Articole similare