You are here:

Un star din Premier League se plânge de rasism după ce a fost strigat "Jackie Chan" de un adversar

Un star din Premier League se plânge de rasism după ce a fost strigat "Jackie Chan" de un adversar
Comentarii

Federaţia sud-coreeană de fotbal (KFA) a sesizat FIFA pentru a condamna presupusele remarci rasiste la adresa atacantului internaţional al echipei Wolverhampton, Hwang Hee-chan, făcute de un jucător al formaţiei italiene Como, în timpul unui meci amical.

Federaţia a trimis joi o scrisoare către organismul internaţional de fotbal. Pe platforma X, aceasta a declarat că "ia problema în serios" şi a precizat că solicită FIFA să "eradicheze rasismul pe terenurile de fotbal".

Jucătorul în vârstă de 28 de ani denunţase el însuşi remarcile rasiste făcute de un jucător de la Como, luni, în timpul unui meci de pregătire în Spania, când a fost numit "Jackie Chan", numele celebrului actor născut în Hong Kong.

Atacantul lui Wolves a reacţionat pe Instagram, scriind "rasismul este intolerabil în sport şi în toate domeniile vieţii". Postarea a adunat peste 143.500 de "aprecieri".

Clubul din nordul Italiei, antrenat de Cesc Fabregas, a răspuns la rândul său, afirmând că jucătorul anonim a spus în schimb: "Ignoră-l! Se crede Jackie Chan", şi că aceasta a fost în principal o referire la numele Hwang Hee-Chan şi la porecla care i-a fost dată de proprii coechipieri, "Channy".

În 2021, Son, vedeta echipei naţionale a Coreei de Sud, a fost, de asemenea, subiectul unor tweet-uri rasiste. Opt bărbaţi au fost arestaţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2021, în acest caz.

Afla mai multe despre: wolves 

viewscnt
Articole similare