Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un tricou al lui Kobe Bryant urmează să fie vândut pe o sumă colosală. Câte milioane de dolari se aşteaptă să încaseze casa de licitaţii

Un tricou al lui Kobe Bryant urmează să fie vândut pe o sumă colosală. Câte milioane de dolari se aşteaptă să încaseze casa de licitaţii

Baschet

Comentarii

Casa de licitaţii Sotheby's a anunţat joi că speră să vândă cu o sumă între 5 şi 7 milioane de dolari un tricou emblematic al legendarului baschetbalist Kobe Bryant, care a murit într-un accident de elicopter în anul 2020.

Un astfel de preţ ar depăşi recordul de 3,7 milioane de dolari, stabilit în 2021 pentru un tricou al celebrului jucător al lui Los Angeles Lakers, câştigător a cinci titluri NBA şi a două medalii olimpice de aur, şi ar fi aproape de recordul absolut pentru un articol de sport de colecţie.

Piaţa, care atrage acum colecţionari şi investitori foarte bogaţi din întreaga lume, a văzut recordul său doborât de două ori anul trecut: în mai, un tricou al fostului căpitan al naţionalei de fotbal a Argentinei, Diego Maradona, purtat în timpul Cupei Mondiale din 1986, a fost achiziţionat cu 9,3 milioane de dolari, iar în septembrie, un tricou al lui Michael Jordan, fostul baschetbalist al lui Chicago Bulls, purtat la câştigarea ultimului său titlu în NBA, a fost cumpărat cu 10,1 milioane de dolari.

Tricoul galben-mov cu numărul 24 al lui Kobe Bryant, scos la vânzare de un proprietar care vrea să rămână anonim, a fost purtat în 25 de meciuri de baschetbalist în anul în care a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului regulat (MVP, 2007-2008), conform Sotheby's.

Bryant a purtat acest tricou pe 23 aprilie 2008, când a fost imortalizat de fotografi sărbătorind un coş de trei puncte în meciul câştigat împotriva lui Denver Nuggets.

Preţul său de cumpărare când a fost vândut ultima dată la licitaţie, în 2013, a fost de 18.678 dolari.

Potrivit Sotheby's, contextul era diferit, fiindcă în acea perioadă tricoul nu fusese autentificat pentru atâtea meciuri, nici pentru cel care a dat naştere "imaginii care a galvanizat publicul după moartea tragică a lui Kobe".

De-a lungul sezonului, "acest tricou a fost purtat de 25 de ori", ocazie cu care Bryant a marcat 645 de puncte, a declarat Brahm Wachter, un responsabil al Sotheby's. Obiectul, expus la New York de la 1 februarie, face parte dintr-o vânzare online mai mare de articole sportive de colecţie în perioada 2-9 februarie.

Afla mai multe despre: kobe bryant 

viewscnt
Articole similare