Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Una dintre cele mai frumoase echipe din România, gata să revină în forţă: ”El aşa doreşte”

Una dintre cele mai frumoase echipe din România, gata să revină în forţă: ”El aşa doreşte”

Fotbal intern

Comentarii

Una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului românesc ar putea reveni în prim-plan. Ionuţ Mazilu, fost atacant la Sportul Studenţesc, spune că Vasile Şiman vrea să readucă echipa la viaţă. Sportul Studenţesc a intrat în faliment în 2017 şi funcţionează în prezent doar la copii şi juniori.

Sportul Studenţesc a fost una dintre cele mai frumoase echipe din fotbalul românesc. În trecut, aici au jucat Gică Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraş sau Gino Iorgulescu. În urmă cu 15 ani, ”gaşca nebună” a fost aproape de titlu. Însă, în 2017, echipa a intrat în faliment din cauza problemelor financiare. Acum, ar putea reveni în prim-planul fotbalului românesc.

Se vor bucura din nou suporterii de una dintre cele mai frumoase echipe din România? ”Şiman aşa doreşte”

În prezent, Sportul Studenţesc mai are doar câteva grupe de copii şi juniori. Echipa mare s-a desfiinţat în 2017, din cauza gravelor probleme financiare, după nu mai puţin de 101 ani de existenţă. Ionuţ Mazilu, unul dintre cei mai importanţi jucători pe care i-a avut Sportul Studenţesc, spune că Vasile Şiman deţine în continuare clubul şi are planuri mari.

Mazilu susţine că a avut o discuţie cu omul de afaceri şi acesta vrea să readucă în curând echipa în prim-planul fotbalului românesc. Sportul Studenţesc, una dintre echipele frumoase din fotbalul românesc, ar urma să înceapă din Liga 4, cu obiectiv promovarea:

”Din câte ştiu eu, da, clubul e tot al lui Vasile Şiman. Eu am avut o relaţie ok cu domnul Şiman. Din discuţiile mele cu el, îşi doreşte şi vrea, într-o perioadă nu foarte lungă, să readucă echipa în prim-plan. Dar sunt multe necunoscute în momentul de faţă. E posibilitatea de a pleca la fel ca Rapidul, din Liga a 4-a. În acest moment nu există altă variantă”, a spus Ionuţ Mazilu pentru Look Sport Live.

Momentul în care Sportul Studenţesc a fost cu o mână pe primul titlu din istorie

La începutul anilor 2000, la Sportul Studenţesc s-a format o echipă foarte valoroasă, construită din tineri care au crescut la acest club. Printre ei, Edi Stăncioiu, Tibi Bălan, Dacian Varga, Ionuţ Mazilu sau Costin Lazăr. În sezonul 2005-2006, Sportul Studenţesc a fost aproape de o mare surpriză.

Condusă în prima parte de Dan Petrescu în prima parte a campionatului, Sportul Studenţesc a încheiat turul pe locul 1. Ulterior, Petrescu a plecat să antreneze în Polonia şi în locul său a venit Gigi Mulţescu. Sportul Studenţesc s-a menţinut atunci pe primul loc până aproape de finalul campionatului.

Însă, cu câteva etape înainte de final, ”studenţii” au pierdut prima poziţie şi au terminat în cele din urmă pe locul 4. Echipa avea încă de atunci probleme financiare, lucru care a împiedicat-o să păstreze ritmul în drumul spre primul titlu din istorie.

Acea echipă a rămas însă în istorie drept una dintre cele mai frumoase din fotbalul românesc, mai ales că etala un joc foarte spectaculos.

Afla mai multe despre: ionut mazilu 

viewscnt
Articole similare