Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Una dintre legendele lui Liverpool soseşte în Bucureşti! Va fi atmosferă ca pe Anfield la evenimentul cu Robbie Fowler, atacantul cu 183 de goluri pentru "cormorani"

Una dintre legendele lui Liverpool soseşte în Bucureşti! Va fi atmosferă ca pe Anfield la evenimentul cu Robbie Fowler, atacantul cu 183 de goluri pentru "cormorani"
Comentarii

Fostul mare jucător al lui Liverpool FC şi al naţionalei Angliei, Robbie Fowler, va veni în România pentru un eveniment special organizat la Muzeul Fotbalului din Bucureşti, duminică, 17 martie. Legendarul atacant va susţine o conferinţă de presă, se va întâlni cu suporterii şi va urmări derby-ul cu Manchester United alături de invitaţi.

Atacantul cu 183 de goluri marcate în 369 de meciuri pentru Liverpool FC ajunge pentru prima oară în România după încheierea carierei de jucător. Fowler a mai venit în Bucureşti în toamna anului 2000, când Liverpool FC a întâlnit-o pe Rapid în Cupa UEFA.

Cu ocazia venirii lui Fowler în România, Muzeul Fotbalului din Bucureşti va aduce în centrul istoric atmosfera de pe legendarul stadion Anfield, renumit pentru cântecele şi energia suporterilor lui Liverpool FC şi, evident, pentru faimosul imn „You’ll Never Walk Alone”. În cadrul muzeului vor fi expuse obiecte din istoria lui Liverpool FC, instalaţiile spectaculoase vor fi adaptate la tematica Liverpool FC, iar participanţii vor pătrunde în istoria echipei prin quiz-uri şi activări concepute special pentru acest eveniment şi pentru o experienţă legendară.

Dincolo de sutele de goluri şi meciuri în tricoul lui Liverpool FC, Robbie Fowler a rămas în memoria suporterilor şi prin câteva recorduri şi momente istorice:

Pe 28 august 1994, Fowler a marcat un hat-trick în doar 4 minute şi 33 de secunde; cele 3 goluri marcate atunci de Fowler au adus victoria lui Liverpool FC în faţa lui Arsenal, într- un moment în care atacantul avea doar 19 ani. A fost cel mai rapid hat-trick din istoria Premier League, iar recordul a rezistat mai bine de 20 de ani, până în 2015, când Sadio Mane, un alt fost jucător al lui Liverpool, l-a doborât.

În 1997, într-un meci împotriva lui Arsenal, Fowler a refuzat un penalty acordat în favoarea echipei lui şi i-a spus arbitrului să nu dicteze lovitură de pedeapsă. Acest gest i- a adus un premiu de fair-play din partea UEFA.

Considerat un fenomen încă din primul sezon la echipa de seniori, Fowler a marcat chiar de la debutul pentru Liverpool FC, într-un meci din Cupa Ligii împotriva lui Fulham. La scurt timp, în meciul retur, le-a demonstrat tuturor că golul nu a fost o întâmplare şi a mai înscris de 5 ori. A fost desemnat de două ori consecutiv cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei.

 

Afla mai multe despre: robbie fowlerrobbie fowler liverpoolliverpool 

viewscnt
Articole similare