Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ungaria şi-a aflat pedeapsa după scandările rasiste din meciul cu Anglia! Amendă uriaşă dată de FIFA

Ungaria şi-a aflat pedeapsa după scandările rasiste din meciul cu Anglia! Amendă uriaşă dată de FIFA
Comentarii

Suporterii maghiari au avut un comportament rasist întreptat către jucătorii Angliei, cu precădere asupra lui Raheem Sterling şi a lui Jude Bellingham.

Azi, FIFA a publicat raportul şi amenda pe care o primesc maghiarii pentru comportamentul nepotrivit din meciul Anglia - Ungaria, 4-0.

”După ce am analizat şi am luat în considerare circumstanţele cazului, seriozitatea incidentelor (cuvinte şi acţiuni rasiste, aruncarea obiectelor, materiale pirotehnice, scări blocate), comisia a decis ca Ungaria să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu din competiţiile FIFA fără spectatori. Cel de-al doilea meci va fi suspendat pentru o perioadă de probaţiune de doi ani”, a anunţat FIFA, potrivit AP News.

Amenda primită de maghiari este 217 mii de dolari americani! A fost una dintre cele mai mari amenzin date vreodată de forul mondial. 

Gareth Southgate a avut un discurs ferm la adresa suporterilor Ungariei

La conferinţa de presă ulterioară partidei, selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a avut un discurs ferm referitor la gesturile suporterilor maghiari, numindu-i "dinozauri".

"Nu prea am realizat ce se întâmplă de pe bancă. Se pare că au fost nişte incidente şi toată lumea ştie că suntem o echipă unită şi că ce s-a întâmplat este complet inacceptabil. Totul va fi raportat celor de la UEFA şi vom vedea ce va urma de aici încolo. Ei recunosc că lumea se schimbă (n.r. jucătorii). Chiar dacă unii oameni sunt blocaţi în mentalitatea şi prejudecăţile lor, în final vor fi nişte dinozauri, pentru că lumea se modernizează.

Ungaria nu are nici pe departe o populaţie atât de diversă precum ţara noastră. Ne va lua mult, mult timp să ajungem unde trebuie şi în mod inevitabil, dacă unele ţări nu au acelaşi nivel de diversitate, probabil nu au aceeaşi mentalitate ca cea din ţara noastră", a explicat Southgate.

 

Afla mai multe despre: gareth southgateanglia-ungariasuporteri maghiari 

viewscnt
Articole similare